Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 May 2021 11:11

TED'den okullarda normalleşme ve telafi için 'ağustos' önerisi

Türk Eğitim Derneği’nden telafi eğitimine ilişkin bir öneri geldi. Kovid-19 salgınında uygulanan uzaktan eğitim sürecinde öğrenciler, öğretmenler ve velilerin motivasyonlarının kaybedildiği öne sürülerek okulların haziranda kapatılarak ağustosta açılmasını önerdi.

TED'den okullarda normalleşme ve telafi için 'ağustos' önerisi
telafi eğitim,meb

Türk Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, okullarda normalleşme ve telafi eğtime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Selçuk Pehlivanoğlu Milli Eğitim Bakanlığının telafi eğitim sürecine ilişkin çalışmalarını duyuracağını hatırlattı. Dernek olarak kendilerinin de telafi eğitime ilişkin çalışma yaptıklarını belirten Pehlivanoğlu telafi eğitimin yol haritasını çıkardıklarını ve kamuoyuyla paylaştıklarını söyledi.

Bakanlığın Kovid-19 salgını sürecinde ciddi gayretler sarf ettiğini vurgulayan Pehlivanoğlu, dünyada yapılan çalışmaların incelendiğinde, “1,5 yıllık telafinin bir neslin felaketine yol açabileceğini görmek mecburiyetindeyiz” dedi. Pehlivanoğlu, sadece bakanlığa bağlı değil yükseköğretime bağlı kurumlarda da bir süreç tasarımının gerektiğini söyledi.

Şu anki durumda öğrenme kayıplarının ciddi düzeye geldiğini belirten Pehlivanoğlu, sosyal ve psikolojik etkenlerin etkilerini hem veli hem öğrenci hem de öğretmenlerde yüksek düzeyde göstermeye başladığını söyledi.

Türkiye gibi genç nüfusa sahip ülkelerde uzaktan eğitimin teknik aksaklıklar nedeniyle herkese eşit olarak sunulamayacağının altını çizen Pehlivanoğlu, "Temmuzun başına kadar okulları açıyormuş gibi yaparsak bu kayıplara kayıp ekleyeceğiz" dedi.

UZAKTAN EĞTİM SÜRECİ YORDU

Uzaktan eğitim sürecinde velilerin öğrencilere mentorluk yapmasının istendiğini ancak tüm ailelerin eğitim düzeyinin bunun için yeterli olmadığını ifade eden Pehlivanoğlu, “Bu süreçte öğretmenler, öğrenciler, veliler, uzaktan öğretim sürecinde çok yoruldular” dedi.

Öğrencilerin eğitim ve öğretim süreçlerinin onarılması zor bir noktaya geldiğini belirten Pehlivanoğlu, “Sınavı da kaldırdıktan sonra öğrencilerin okulla olan son bağı da koptu” dedi.

HAZİRANDA KAPATALIM AĞUSTOSTA AÇALIM

Türk Eğitim Derneği olarak önerilerinin okulların haziran başında tamamen kapatılması olduğunu söyleyen Pehlivanoğlu, okulların açılacağı tarihi ise ağustos başı olarak gösterdi.

Pehlivanoğlu, konuyla ilgili açıklamasında, “Bu dönemin bir sürecini sosyal ve psikolojik etkenleri ayırabiliriz ama şu anda temmuzun başına kadar okulları açıyormuş gibi yaparsak kayıplara kayıp ekleyeceğiz ve çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve velilerimizin kopmuş oldukları süreçten geri dönüşlerini daha da imkansız hale getireceğiz. Olması gereken şey artık tam açılma yapılmasıdır. Bu süreçte bir kademeyi yarım gün okula getirmenin hiçbir faydası kalmamıştır.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...