Tgrt Haber
01 Ekim 2019 06:57

Teknik Tekstiller Yüksek Lisans Programı açılıyor

Üniversite-sanayi işbirliğine yeni bir halka eklendi. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile İstanbul Tekstil ve Ham Maddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden tekstildeki dönüşümün somut adımlarını lisansüstü program işbirliği ile atıyor.

Teknik Tekstiller Yüksek  Lisans Programı açılıyor
Teknik Tekstiller,,itü

Programın eğitim dili yüzde 100 İngilizce olacak. ilk etapta 30 kişilik kontenjan açılacak. İş birliği protokolü imza töreninde konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle “İTÜ’nün yetiştirdiği lisansüstü öğrencilerimizin, üretecekleri tezlerle ve yeni üretim teknikleriyle sektörümüze katma değer sağlayacaklarına inancım tam” dedi. İTHiB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz “Tezli Teknik Tekstiller Yüksek Lisans Programı’yla gençlerimizin sektöre daha geniş bir perspektifle daha nitelikli bir şekilde başlamasını umut ediyoruz” dedi.

Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...