Tgrt Haber
01 Haziran 2021 10:12

Telafi eğitim nasıl olacak? Bakan Selçuk açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, telafi eğitime ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, yeni eğitim öğretim yılına kadar okulların açık kalacağını açıkladı.

Telafi eğitim nasıl olacak? Bakan Selçuk açıkladı
ziya selçuk

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, telafi eğitimin nasıl olacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

KARNELER NE ZAMAN VERİLECEK?

Türkiye genelinde öğrenciler, 2020-2021 eğitim öğretim yılı karnelerini 18 Haziran'da alabilecek; 2 Temmuz'a kadar okullardaki telafi programına isteğe bağlı olarak katılabilecek.

Bakan Selçuk, okulların fiziksel imkanlarından faydalanmak isteyen öğrenciler için okulların yeni eğtiim öğretim yılına kadar açık tutulacağını açıkladı.

OKULLAR YAZ BOYU AÇIK OLACAK

Okulların yaz boyunca açık olacağını belirten Bakan Selçuk, öğrencilerin isteğine göre okullarda fiziksel etkinlik ve akademik programlar sunulacağını söyledi.

Bakan Selçuk, 1. sınıftan 2. sınıda geçen öğrenciler için okuma yazma taraması başlatılacağını duyurdu. Bu taramanın sonuçlarına göre ise ihtiyacı olan öğrencilere ek ders ve materyal desteği sağlanacak.

LİSELER İÇİN ÖZEL PROGRAM

Bakan Selçuk liseler için de kritik kazanımlar hazırladığını açıkladı. Tespit edilen sonuçların ışığında liselere özel programların uygulanacağını belirten Bakan Selçuk, "Öğrencilerin lise eğitimlerini daha güçlü sürdürmelerini ve üniversiteye hazırlanmalarını hedefliyoruz. Elbette bu süreçler her okulun ihtiyacına göre şekillenecek." dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...