Tgrt Haber
01 Haziran 2021 15:42

Telafi eğitimi nasıl olacak? - 2021 karneleri ne zaman verilecek?

Telafi eğitimi nasıl olacak? sorusuna cevap arayan okuyucularımıza Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan son dakika açıklaması geldi. Bu açıklamaların ardından "2021 karneler verilecek mi? Telafi eğitimi nasıl olacak?" soruları art arda sorulmaya başlandı.

Telafi eğitimi nasıl olacak? - 2021 karneleri ne zaman verilecek?
telafi eğitim,Telafi eğitimi nasıl olacak

Telafi eğitimi nasıl olacak? sorusuna cevap arayan okuyucularımıza Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan son dakika açıklaması geldi. Bu açıklamaların ardından "2021 karneler verilecek mi? Telafi eğitimi nasıl olacak?" soruları art arda sorulmaya başlandı. Kabine toplantısının ardından 1 Haziran itibarıyla Türkiye yeni bir kademeli normalleşmeye geçiş yaptı. Veli ve öğrencilerin merakla beklediği eğitim konusunda da önemli adımlar atıldı. İşte Telafi eğitimi nasıl olacak? sorusunun tüm detayları.

1 HAZİRAN İTİBARİYLE OKULLAR AÇILDI

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda alınan kararlar doğrultusunda Türkiye genelinde bugünden itibaren tüm ilkokul ve bünyelerindeki ana sınıflarda, 7 Haziran Pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçildiğini hatırlattı. Diğer okul öncesi eğitim kurumlarında mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edileceğini, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki temel eğitim okullarında ise bugünden itibaren yüz yüze eğitime 5 gün, tam zamanlı olarak başlandı. Yüz yüze eğitimlere katılımın yine isteğe bağlı olacağını vurgulandı.

KARNELER 18 HAZİRAN'DA ERİŞİME AÇILACAK

2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma bitecek. Sistem yoğunluğa neden olmamak ve öğrencilerin erişimini kolaylaştırmak için karneler 18 Haziran'da erişime açılacak. 2 Temmuz'dan, yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı tarihe kadar okulların fiziksel imkanlarından faydalanmak isteyen öğrenciler için açık tutulacak.

TELAFİ VE DESTEK ÇALIŞMALARI YIL BOYU SÜRECEK

Yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerin telafi ve destek çalışmaları yıl boyu sürecek. 1.sınıftan 2. Sınıfa geçen öğrenciler için okuma yazma taraması yapılacak. Bu taramaların sonuçlarına göre de ihtiyacı tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği verilecek. 3 ve 4. sınıfları ise İlkokullarda Yetiştirme Programı 'İYEP' uygulaması ile desteklenecek. Ortaokul öğrencilerinin de yeterlilik düzeyleri uluslararası kriterlere uygun bir şekilde değerlendirilecek ve onlara da öğrenme düzeylerine uygun çalışma planlanacak.

LİSELER İÇİN ÖZEL PROGRAM

Liseler için kritik kazanımlar taraması hazırlandı. Tespitler neticesinde özel programlar uygulayarak öğrencilerin lise eğitimlerini daha güçlü sürdürmelerini ve üniversiteye hazırlanmaları hedeflenecek.  UDEP çerçevesinde bakanlık, belediye ve sivil toplum kuruluşlarının da telafi eğitimi programına destek verilecek ve "telafidebendevarim.meb.gov.tr" isimli bir web sitesi hazırlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...