Tgrt Haber
03 Temmuz 2021 11:59

Telafi eğitimi pazartesi günü başlıyor

Koronavirüs nedeniyle büyük bölümü uzaktan yapılan 2020-2021 eğitim öğretim yılı bitti. Yaz boyu sürecek olan telafi eğitimleri ise pazartesi günü başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "salgın döneminin kayıplarını birlikte telafi edeceğiz, birlikte iyileşeceğiz" açıklamasında bulundu.

Telafi eğitimi pazartesi günü başlıyor
telafi eğitim,ziya selçuk,eğitim,okul

Koronavirüs eğitimi de olumsuz etkiledi. Öğrenciler okullarından uzak kaldı. Açığı kapatmak için pazartesi günü itibariyle telafi eğitimleri başlıyor.

5 Temmuz itibariyle başlayacak olan telafi eğitim programının detaylarını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk anlattı. 'Telafide ben de varım' kampanyasının yaz boyunca süreceğini söyleyen Bakan Selçuk, programın gönüllülük esasına göre uygulanacağını belirtti.

TELAFİ EĞİTİMDE 4 ANA TEMA

Bu kapsamda öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini içeren program, "fiziksel", "sosyal-duygusal", "akademik gelişim" ve "özel eğitim alanı" olmak üzere dört ana temaya uygun planlanacak.

Eylül ayında ilkokula başlayacak olmasına rağmen okul öncesi eğitimden yararlanamamış çocuklar için de yaz okulları açılacak. Okul öncesi eğitimde, velilerin tam gün çocuk kulübü talepleri vardı. O da açılacak çocuk kulüpleriyle karşılanacak.

"Telafide ben de varım” kampanyasında öğrenciler; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik Ve Spor Bakanlığı, Kültür Ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve belediyelere bağlı belirlenen tesis ve merkezlerden yararlanabilecekler.

Program kapsamında, 1'den 2'ye geçen öğrenciler için okuma yazma taraması başlatılacak. Bu taramaların sonuçlarına göre, ihtiyacı tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği sağlanacak. Ayrıca 3 ve 4. Sınıf öğrencileri ilkokullarda yetiştirme programı uygulaması ile desteklenecek. Telafi eğitimleri 31 Ağustos’a kadar devam edecek.

"KAYIPLARI BİRLİKTE TELAFİ EDECEĞİZ"

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "kayıpları birlikte telafi edeceğiz, birlikte iyileşeceğiz" açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk, sadece ilkokul öğrencilerini ilgilendiren güzel bir haber de verdi. Selçuk, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilkokul öğrencilerini "arkadaş" adlı tatil kitabıyla buluşturacaklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...