Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Nisan 2015 16:19

'Temel bilimler tamamıyla kapanmıyor'

YÖK, yeni kurulan ve temel bilim alanları henüz gelişmemiş üniversitelerin, öğrenciler tarafından tercih edilmemesi nedeniyle fizik, kimya, biyoloji gibi programlarının boş kaldığına, bu alanların güçlendirilmesi için bazı adımların atılacağını açıkladı.

'Temel bilimler tamamıyla kapanmıyor'
temel bilimler, temel bilimler kapanıyor mu,

Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni kurulan ve temel bilim alanları henüz gelişmemiş olan üniversitelerin, öğrenciler tarafından tercih edilmemesi nedeniyle fizik, kimya, biyoloji programlarının boş kalması üzerine, YÖK Başkanlığı tarafından gelişmiş üniversitelerin "temel bilim programlarının kapasitelerinin artırılması suretiyle temel bilim programlarının güçlendirilmesi" kararı alındı.
ODTÜ, Hacettepe, İstanbul gibi gelişmiş üniversitelerdeki temel bilimler programları tamamen doluyken yeni kurulan ve gelişmekte olan bazı üniversitelerin bu bölümlerinin boş kaldığına dikkat çekilen açıklamada, "Almış olduğumuz karar neticesinde fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi alanlarda öğretim görmek isteyen öğrencilerin, kapasiteleri artırılan gelişmiş üniversitelerde eğitim alabilme imkanı sağlanmıştır. Böylece bu alanlarda daha nitelikli eğitim alabilme imkanı da ortaya çıkacaktır. Eş zamanlı olarak bu sene temel bilimler programlarını teşvik için yeni istihdam imkanları tanımlamak da dahil bir takım düzenlemeler de gündeme alınmıştır" ifadelerine yer verildi.
YÖK tarafından temel bilim programlarına ilişkin alınan karardaki bu hususların göz ardı edilerek bu programların tamamen kapatılacağı şeklinde yapılan haber ve yorumların doğru olmadığı duyurulan açıklamada "Daha önce ifade ettiğimiz gibi 'Aldığımız ve alacağımız tedbirlerle, temel bilimleri tercih edecek öğrencilerimiz, ileride bu tercihlerinin kendileri için çok doğru olduğunu göreceklerdir.' Böyle bir düşüncenin paylaşıldığı açıklamanın temel bilimler programlarına yönelik bir kapatma şeklinde yorumlanmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" denildi.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...