Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Aralık 2014 11:22

TEOG mazeret sınavları tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığınca 8. sınıflar için TEOG sistemi kapsamında ortak sınavlara katılamayan öğrenciler için düzenlenen mazeret sınavları tamamlandı.

TEOG mazeret sınavları tamamlandı
teog,milli eğitim bakanlığı,teog sistemi

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8. sınıflar için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında dün yapılan mazeret sınavlarının ilk gün oturumunda öğrenciler, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden yapılan sınavlara girdi.
Bugün saat 09.00'da fen ve teknoloji yazılısıyla başlayan mazeret sınavlarının ikinci gün oturumu, saat 10.10'da T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, 11.20'de de yabancı dil dersi yazılılarının yapılmasıyla tamamlandı.
Sınavda öğrenci adına düzenlenmiş cevap kağıdı yer aldı. Her ders için çoktan seçmeli 20 soru soruldu. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Sınav süresi 40 dakika sınav arası ise 30 dakika oldu.
Sınavlara katılmayan öğrencilerin durumları, puanla değerlendirilmeyecek ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınacak.Merkezi ortak sınavların ve mazeret sınavlarının sonuçları ocak ayında açıklanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...