Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Nisan 2017 11:17

TEOG Sınav Soruları ve Cevapları Yayınlandı Mı? | TEOG puan hesaplama nasıl yapılır?

TEOG 2. Dönem Sınav Soruları ne zaman yayınlanacak. Sabah saatlerinde TEOG sınavına giren öğrenciler sınava türkçe testi ile başladı. MEB tarafından yapılan TEOG 2. dönem sınav soruları ne zaman açıklanacak saati belli mi? 1 milyonun üzerinde adayların girdiği TEOG 2. dönem sınavının ilk oturumunda öğrenciler Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nden olan soruları 120 dakika içinde cevaplamaya çalışacak. Peki TEOG sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? TEOG puan hesaplama nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde.

TEOG Sınav Soruları ve Cevapları Yayınlandı Mı? | TEOG puan hesaplama nasıl yapılır?
teog sınav soruları,teog,eğitim,milli eğitim,meb,teog puan hesaplama

TEOG 2. Dönem Sınav soruları ne zaman yayınlanacak. Sabah saatlerinde TEOG sınavına giren öğrenciler sınava türkçe testi ile başladı. MEB tarafından yapılan TEOG 2. dönem sınav soruları ne zaman açıklanacak saati belli mi? 1 milyonun üzerinde adayların girdiği TEOG 2. dönem sınavının ilk oturumunda öğrenciler Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nden olan soruları 120 dakika içinde cevaplamaya çalışacak. Peki TEOG sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? TEOG puan hesaplama nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) merkezi ortak sınavlar kapsamında, ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem merkezi ortak sınavlarının ilk gün oturumu başladı.Sınav, yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 22 okulda yapılıyor.Sınava, 1 milyon 185 bin 328 öğrencinin katılacağı öngörülüyor.

TEOG SINAV SORULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

26-27 Nisan tarihlerinde iki oturumda gerçekleştilecek olan TEOG 2. dönem sınavlarının ardından 27 Nisan tarihinde sınavın sona ermesinin ardından TEOG sınav soruları EBA sitesi üzerinden öğrencilere duyurulacak.

TEOG SINAV SAATLERİ VE OTURUMLARI

Sınav Saati - Ders - Soru Sayısı - Sınav Süresi - 26 Nisan

09:00 - Türkçe - 20 - 40 dakika

10:10 - Matematik - 20 - 40 dakika

11:20 - Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi -20 - 40 dakika

Sınav Saati - Ders - Soru Sayısı - Sınav Süresi - 27 Nisan

09:00- Fen Bilimleri- 20- 40 dakika

10:10- T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük- 20- 40 dakika

11:20- Yabancı Dil- 20- 40 dakika
Ortak sınavların birinci gün oturumunda Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, yarın yapılacak ikinci oturumda ise fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınavlar yapılacak.Ortak sınavların yapılacağı her bir ders yazılısı için yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde oturumlar, saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak.Teneffüsler 30 dakika olacak.

Sınav, tüm merkezlerde eş zamanlı yapılacak. Her ders için, dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçıkları kullanılacak ve her bir ders yazılısı için 40 dakika süre verilecek.Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alındı.Öğrenciler, ilk ders yazılısı için saat 08.30'dan itibaren sınıf öğrenci yoklama listelerinde belirtilen salonlara girdi.

Öğrenci velilerinin ve görevli olmayan kişilerin sınav salonlarının bulunduğu binalara girişlerine ise izin verilmedi.

TEOG 2. dönem sınavı saat kaçta?

26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan TEOG sınavının mazereti 20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Sınav sonuçlarının ilanı ise Haziran ayında gerçekleştirilecek. Toplam 6 sınavın yapılacağı TEOG'da ilk gün, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, ikinci gün ise Fen Bilimleri, T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil sınavı yapılacak.

Ortak Sınavlar birinci gün oturumlarındaki dersler başlama saatleri, soru sayısı ve süreleri şöyle:
 
09.00 Türkçe 20 soru 40 dakika
10.10 Matematik 20 soru 40 dakika
11.20 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 20 soru 40 dakika
 
Ortak Sınavlar ikincci gün oturumundaki dersler, başlama saatleri, soru sayısı ve süreleri şöyle:
 
09.00 Fen Bilimleri 20 soru 40 dakika
10.10 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 20 soru 40 dakika
11.20 Yabancı dil 20 soru 40 dakika

TEOG Soru ve cevapları videolu yayınlanacak

Soru ve cevaplar, hem yazılı hem de ders öğretmenlerinin anlatımıyla videolu olarak bugün saat 13.00 ile 16.00 arasında Eğitim Bilişim Ağı (EBA) "www.eba.gov.tr" üzerinden yayınlanacak.

Sorulara ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların ve sonuçların "http://www.meb.gov.tr (E-okul sistemi)" adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 5 gün içinde Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sayfasındaki sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecek.

TEOG sınavı başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılacak ikinci dönem merkezi ortak sınavlarının ilk oturumu başladı.

TEOG ikinci dönem merkezi ortak sınavlarının ilk oturumu saat 09.00’da başladı. 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen sınavlara 1 milyon 185 bin 328 öğrenci katılıyor. Sınavlar, yurt içinde 970 merkezde 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 22 okulda düzenleniyor.

Sınavlarda yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde oturumlar saat 09.00, 10.10 ve 11.20’de gerçekleşecek. Teneffüs araları ise 30 dakika olacak. Öğrenciler, bugünkü ilk oturumda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavına girecek. Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli 20 soruluk testlerden sorumlu olunacak. Her bir ders için sınav süresi 40 dakika olacak.

Saat 12.00’a kadar sürecek olan TEOG sınavının ikinci oturumu ise yarın Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavlarıyla devam edecek.

e-Okul VBS giriş! e-Okul ile TEOG sınav bilgileri öğren!

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ( e-Okul VBS ) ile TEOG sınavına ait bilgileri de öğrenebilirsiniz. TEOG sınavı bugün başladı ve yarın yapılacak sınavın ardından son bulacak. Öğrenciler ise TEOG ile ilgili tüm gelişmeleri e-Okul ile öğrenecek. Sonuçlar açıklandığında da e-Okul üzerinden öğrenebilecek.

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile TEOG sınavına ait tüm gelişmeleri öğrenebileceksiniz. TEOG sınavı bugün başladı ve yarın da devam edecek. Öğrenciler ise sınavla ilgili tüm bilgileri öğrenmek istiyor. Sınav sonuçlar ise e-Okul’dan öğrenilecek. İşte e-Okul VBS giriş ekranı.

Merkezi ortak sınavların birinci gün oturumları başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) merkezi ortak sınavlar kapsamında, ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem merkezi ortak sınavlarının ilk gün oturumu başladı.Sınav, yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 22 okulda yapılıyor.Sınava, 1 milyon 185 bin 328 öğrencinin katılacağı öngörülüyor.

Ortak sınavların birinci gün oturumunda Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, yarın yapılacak ikinci oturumda ise fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınavlar yapılacak.Ortak sınavların yapılacağı her bir ders yazılısı için yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde oturumlar, saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak.Teneffüsler 30 dakika olacak. Sınav, tüm merkezlerde eş zamanlı yapılacak.

Her ders için, dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçıkları kullanılacak ve her bir ders yazılısı için 40 dakika süre verilecek.Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alındı.Öğrenciler, ilk ders yazılısı için saat 08.30'dan itibaren sınıf öğrenci yoklama listelerinde belirtilen salonlara girdi. Öğrenci velilerinin ve görevli olmayan kişilerin sınav salonlarının bulunduğu binalara girişlerine ise izin verilmedi.

TEOG 2. dönem sınav soruları ne zaman yayınlanacak. Sabah saatlerinde TEOG sınavına giren öğrenciler sınava türkçe testi ile başladı. MEB tarafından yapılan TEOG 2. dönem sınav soruları ne zaman açıklanacak saati belli mi? 1 milyonun üzerinde adayların girdiği TEOG 2. dönem sınavının ilk oturumunda öğrenciler Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nden olan soruları 120 dakika içinde cevaplamaya çalışacak. Peki TEOG sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? TEOG puan hesaplama nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...