Tgrt Haber
30 Nisan 2015 12:29

TEOG soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

MEB tarafından 8. sınıf öğrencilerinin Ortaöğretim'e geçişi için düzenlenen TEOG sınavları bugün açıklanacak. TEOG soru ve cevapları Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden öğretmenlerin anlatımıyla videolu olarak açıklanacak.

TEOG soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?
TEOG, TEOG soru ve cevapları, sınav, 8. sınıf, MEB, EBA, MEB,KKTC,bugün,eğitim,İngilizce

Millî eğitim Bakanlığı, ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenleyeceği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı için gerekli tüm tedbirlerin alındığını, sınavın soru ve cevaplarının ise Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden öğretmenlerin anlatımıyla videolu olarak yayımlanacağını bildirdi.
TEOG SORU VE CEVAPLARI EBA'DA YAYINLANACAK
Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında ortaokul 8´inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem ortak sınavının soru ve cevaplarını, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden öğretmenlerin anlatımıyla videolu olarak yayımlayacak.
Bakanlık, ilk oturumu bugün yapılacak 8. sınıf 2. dönem ortak sınavının, soru ve cevaplarına ilişkin yeni bir uygulamaya imza atacak.
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) ile Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü arasında yapılan işbirliğiyle, perşembe günü gerçekleştirilecek son oturumun hemen ardından, soru ve cevaplar, hem yazılı hem de ders öğretmenlerinin anlatımıyla videolu olarak EBA portalın web adresi "www.eba.gov.tr" üzerinden yayımlanacak.
İlk oturum testleri, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine ait soru ve cevaplarının videolu anlatımı bugün  saat 13.00´de, ikinci oturumun fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce derslerine ait ortak sınav soru ve cevaplarının videolu anlatımı da bugün saat 14.00 ile 16.00 arasında EBA´da yayımlanacak.
EBA NEDİR?
MEB´in eğitim bilişim ağı EBA´da farklı içeriklerle hazırlanmış 150 binin üzerinden dijital eğitim içeriği bulunuyor. Bakanlık, EBA portal üzerinden merkezi ortak sınavlara girecek 8. sınıf öğrencileri için 6 dersten hazırladığı ders videolarını bir süre önce yayımlamaya başlamıştı.
Portala, cep telefonlarından, tabletlerden ya da tüm bilgisayarlardan ulaşılabiliyor. Her kademede öğrencinin videolu ders içeriklerine ulaşabildiği EBA portalının 2 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı bulunuyor. 
HANGİ SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?
Dünkü oturumda, sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders yazılıları gerçekleştirilecek. Ortak sınavlar; ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullar ile yurt dışında KKTC ve MEB´e bağlı okulların bulunduğu, sınav için uygun görülen merkezlerde Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20´de başlayacak ve aynı anda yapılacak.
Ortak sınavlarda, her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört kitapçık verilecek. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacak. Dinlenme süresi ise 30´ar dakika olacak.
Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere ise alacakları sınav hizmetinden dolayı, her bir ders için sınav süresi 55´er dakika, dinlenme süresi ise 15´er dakika verilecek.
Her bir ders sınavı için salonlara 20´şer öğrenci yerleştirilecek, öğrencilerin sıralara tek tek oturması sağlanacak.
Her dersin sınavı başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak ancak bu öğrencilere ek süre verilmeyecek.
Öğrenciler, sınav salonlarına, saat fonksiyonu dışında özellikleri olan saat, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi ile çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz ve radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla alınmayacak. Bu gereçleri bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, tutanakla geçersiz sayılacak.
Ortak sınavın ikinci oturumu ise bugün yapılacak. İkinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C inkılâp tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek.   
MAZERET SINAVLARI 16-17 MAYIS'TA
Mazeret sınavları ise 16-17 Mayıs´ta gerçekleştirilecek. Sonuçlar haziran ayında açıklanacak.
Ortak sınavların gerçekleştirileceği günlerde, sınavların yapıldığı okullardaki 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ve ortaokullarla aynı bahçede eğitim gören diğer okullardaki öğrenciler ders yapmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...