Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Haziran 2016 13:08

Terör mağduru öğrencilerin devamsızlıkları silinecek

Milli Eğitim Bakanlığınca, Diyarbakır, Mardin, Hakkari ve Şırnak'ın bazı ilçelerindeki terör olayları nedeniyle ikinci dönem okula gidemeyen öğrencilerin devamsızlıklarının silinmesi kararlaştırıldı.

Terör mağduru öğrencilerin devamsızlıkları silinecek
milli eğitim bakanlığı,terör mağdurları,

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Diyarbakır, Mardin, Hakkari ve Şırnak'ın bazı ilçelerinde terör olayları nedeniyle ikinci dönem okula gidemeyen öğrencilerin devamsızlıklarının silinmesi, yaz tatilinde veya bir sonraki eğitim-öğretim yılında destekleme ve yetiştirme kurslarına alınmaları kararlaştırıldı.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz imzasıyla illere gönderilen genelgeye göre, Diyarbakır Sur, Mardin Dargeçit, Derik ve Nusaybin ilçeleri, Hakkari Yüksekova ile Şırnak merkez, Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinde 2015-2016 ders yılı ikinci döneminde, okul ve kurumların zaman zaman kapalı olması, öğrencilerinin okula devam edememesi nedeniyle e-okulda puanı olup devamsızlık süresini aşan öğrencilerin durumu devamlı öğrenciler gibi sayılacak.
İkinci dönem bazı derslerden puanı olmayan öğrencilerin başarı durumları, birinci dönem puanına göre değerlendirilecek. Bu dönemde, eğitim ve öğretime devam edilemeyen yerlerdeki okul ve kurumlardaki öğrencilerin yıl sonu başarı durumları da birinci dönem ders puanlarına göre belirlenecek.
Eğitim-öğretim yılının ikinci ders döneminde okula devam edemeyen öğrenciler yaz tatilinde veya bir sonraki eğitim-öğretim yılında destekleme ve yetiştirme kurslarına alınacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...