Tgrt Haber
05 May 2014 17:14

Trafik polisi durdurdu öğrenciler bilgi verdi

Öğrenciler, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Çorum'da denetim yapan trafik polislerinin durdurduğu sürücüleri trafik kuralları hakkında bilgilendirdi.

Trafik polisi durdurdu öğrenciler bilgi verdi
Karayolu Güvenliği, Trafik Haftası, çorum, GÜNCEL haberleri, GÜNCEL,

Öğrenciler, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Çorum'da denetim yapan trafik polislerinin durdurduğu sürücülere trafik kuralları hakkında bilgi verdi. İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, hafta kapsamında çevre yolu üzerindeki bir dinlenme tesisi önünde trafik uygulaması yaptı. Ekipler tarafından durdurulan sürücülere, Çeşmeören Yatılı Bölge Ortaokulu'nun "Oymak İzci Grubu" üyesi öğrenciler tarafından trafik kuralları hatırlatıldı. Aşırı hız, emniyet kemeri kullanımı ve alkollü araç kullanımı gibi konularda sürücülere uyarılarda bulunan öğrenciler, ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan bilgilendirme broşürlerinden dağıttı, sürücü ve beraberindekilere leblebi ve lokum ikram edildi. Uygulama noktasında bekleyen sürücüler, yapılan etkinliğin memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, öğrenci ve polis memurlarına teşekkür etti. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Abdurrahim Esmek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, mayıs ayının ilk haftasının Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası olarak kutlandığını, etkinlikler kapsamında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Çevre yolunda öğrencilerle trafik denetimi yaptıklarını ve sürücülere uyarılarda bulunduklarını dile getiren Esmek, "Uygulama kapsamında yol kullanıcılarına yönelik uyarılarda bulunup, sürücüleri ve yolcuları bilgilendirdik. Öğrencilerimiz, özellikle yorgun ve alkollü olarak araç kullanmanın sonuçları, kazaların 3'te birinin hıza bağlı gerçekleştiği ve emniyet kemeri kullanımının önemi konularında sürücü ve yolcuları bilgilendirip, uyarılarda bulundu" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...