Tgrt Haber
12 Ağustos 2021 17:26

TÜBİTAK bursu ne kadar? TÜBİTAK bursu ne zaman yatacak 2021?

TÜBİTAK, YKS sonuçlarının belli olmasıyla üniversite öğrencilerine sunacağı burs imkanlarını duyurdu. Peki, TÜBİTAK ne kadar burs veriyor? TÜBİTAK bursları kimlere verilir? TÜBİTAK bursları ne zaman başlar?

TÜBİTAK bursu ne kadar? TÜBİTAK bursu ne zaman yatacak 2021?
tübitak,,burs,,yks,

2021 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla binlerce öğrenci, tercih işlemlerine başladı. TÜBİTAK, her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite öğrencilerine destek olmayı amaçlıyor. TÜBİTAK, 2021 yılı burs listesini duyurdu. TÜBİTAK, TYT puanına göre ilk 25 bine giren öğrenciye aylık 4 bin lira burs vereceğini açıkladı.

TÜBİTAK HANGİ BÖLÜMLERE BURS VERİYOR?

TÜBİTAK'ın 4 bin liralık burs vereceği bölümler şu şekilde;

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda sayısal bölümler için: Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik

Y-SAY, eşit ağırlıklı ve sözel bölümler: Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe, Tarih, Coğrafya, Sosyoloji, Antropoloji, Arkeoloji, Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, İlahiyat

TÜBİTAK BURSU BAŞVURU TARİHLERİ 2021

TÜBİTAK burs başvuruları, 1. dönem için 29 Mart 2021’de alınmaya başladı. 1. dönem başvuruları, 16 nisan 2021’de sona erdi ve sonuçları ise Temmuz 2021’de açıklandı. 2. Dönem başvuruları ise 25 Ekim 2021’de başlayacak. Söz konusu başvurular 25 Kasım 2021’de sona erecek. Sonuçları ise Ocak 2022’de açıklanacak.

TÜBİTAK bursu ne kadar? TÜBİTAK bursu ne zaman yatacak 2021?

TÜBİTAK burs başvurularını değerlendirme yöntemi şu şekilde; ön inceleme sonucunda şartları sağlayan başvurular Eğitim Burs ve Etkinlik Destekleri Grup Yürütme Kurulu (GYK) tarafından görüşülerek TÜBİTAK Başkanlık Makamına sunulacak. Desteklenecek başvurular ve destek miktarları Başkanlık onayı ile belli olacak.

TÜBİTAK burs başvuru ekranı için tıklayın.

TÜBİTAK BURSU NE ZAMAN YATAR?

Destek hakkı kazanan öğrencilerin bursları destek kararının açıklanmasından sonra BİDEB tarafından bildirilen tarihe kadar istenilen belgeleri BİDEB’e ulaştırmalarını takiben, başvuru alınan aydan itibaren başlatılmaktadır.

Yatay geçişle desteklenen bölümlere geçerek kayıt yaptıran öğrencilerin bursları ise, bu bölüme kayıt tarihini izleyen başvuru döneminden itibaren başlatılacaktır. Söz konusu ödemeler yılın 12 ayını kapsayacak.

Bursun devamı için, bursiyerlerin (hazırlık süresi hariç) üniversitenin not sistemi esas olmak üzere, ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2,50/4 veya 65/100 olması şartı bulunuyor. Bursiyerin ağırlıklı genel not ortalamasının bu sınırın altında kalması halinde, not ortalaması şartı sağlanana kadar bursu durdurulmaktadır. Bursluluk süresi içinde başarı şartını yeniden sağlayan bursiyerin durumunu belgelemesi halinde bursu takip eden ilk eğitim-öğretim döneminde (Mart ya da Ekim ayında) başlatılacak. Başarısızlık nedeniyle durdurulan süre burs süresinden düşürülecektir.

TÜBİTAK BURSU ŞARTLARI 2021

TÜBİTAK 2205 Lisans Burs Programı kapsamında aşağıdaki bentlerden herhangi birindeki koşulları sağlayanlara burs tahsis edilecek. Bu şartlar şu şekilde;

1. Adayın yurt içindeki üniversitelerin TÜBİTAK tarafından belirlenen matematik, fizik, kimya, biyoloji, moleküler biyoloji ve genetik, astronomi ve uzay bilimleri, Türk dili ve edebiyatı, felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi, ilahiyat örgün öğretim programlarından birine yerleşip kayıt yaptırmak şartıyla lisans anadalı normal eğitim-öğretim süresi tamamlanmadan önce YKS’de sayısal programlar için Y-SAY veya sözel ve eşit ağırlıklı programlar için TYT puan türünde ilk 25.000’e girmesi gerekir.

2. Adayın Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında altın, gümüş veya bronz madalya alıp yurt içinde veya yurt dışındaki üniversitelerin örgün öğretim programlarından birine kayıt yaptırması gerekiyor.

3. TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatlarının (ortaokul düzeyi hariç) İkinci Aşama Sınavı sonucunda veya Ulusal Proje Yarışmalarında madalya alarak yurt içindeki üniversitelerin örgün öğretim programlarından birine kayıt yaptırması gerekmektedir.

4. TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları sonucunda, TÜBİTAK tarafından gönderildiği Uluslararası Proje Yarışmalarında ülkemiz adına yarışmak ve birincilik, ikincilik, üçüncülük, dördüncülük veya özel ödül derecesi alıp yurt içinde veya yurt dışındaki üniversitelerin örgün öğretim programlarından birine kayıt yaptırması gerekir.

5. TÜBİTAK 2205 Lisans Burs Programı kapsamında belirlenen bölümler tabloda gösterilmiştir: 2205 Lisans Burs Programı’ndan ile desteklenen öğrenciler, TÜBİTAK tarafından verilen Yurt İçi Yüksek Lisans ve Doktora burslarından doğrudan yararlanabilecek.

TÜBİTAK bursu ne kadar? TÜBİTAK bursu ne zaman yatacak 2021?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...