Tgrt Haber
09 Nisan 2015 18:26

TÜRGEV'den "yurt" açıklaması

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı, Ankara Hümeyra Ökten Yurdu'nun, özel bir şirketten kiralandığını bildirdi.

TÜRGEV'den "yurt" açıklaması
türgev,

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'ndan (TÜRGEV) yapılan açıklamada, bir gazetede yer alan haberde Ankara Hümeyra Ökten Yurdu'nun, iddia edildiği gibi Altındağ Belediyesi'nden değil özel bir şirketten kiralandığı, yurdun tadilat işlemlerinin ardından üniversite okuyan kız öğrencilerinin hizmetine sunulduğu vurgulandı. Yeni inşa edilen binanın daha evvel lojman olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığı kaydedilen açıklamada, yurtta kalan öğrencilerin yüzde 40'ının bursla okuduğu aktarıldı.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:  

"Yurdumuzda 171 oda bulunmakta olup, bunlardan 26'sı tek kişilik odadır. Tek kişilik odalarımız ihtiyaçlarına binaen özellikle yüksek lisans ve doktora yapan öğrenciler için değerlendirilmektedir. Üniversite öğrencilerimizin kaldığı oda ücretleri 600 lira olup, 900 lira olan oda ücretleri ise tek kişilik yüksek lisans ve doktora öğrencileri tarafından kullanılmaktadır. Bahse konu ücretlere yemek ücretleri, yurdumuzda yapılan tüm sosyal aktivite giderleri dahildir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...