Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Kasım 2019 14:15

Türk öğrencilerden robotik yarışmasında uluslararası başarı

Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri, 14 ülkeden 114 projenin yarıştığı uluslararası robotik yarışması Robochallenge’da ülkemize dünya üçüncülüğünü getirerek 2 Mayıs 2020’da Polonya’da düzenlenecek yarışmaya doğrudan katılma hakkını elde etti.

Türk öğrencilerden robotik yarışmasında uluslararası başarı
robotik,,Nişantaşı Üniversitesi,

Bükreş’te 12.’si düzenlenen ve Japonya, Romanya, Litvanya, Meksika, Fransa, İspanya, Türkiye, Rusya, Yunanistan, Moldova, Peru, Sırbistan, Kolombiya, Ekvator olmak üzere 14 ülkenin katıldığı Robochallenge 2019 Romanya Robot Yarışması’nda dünya üçüncülüğünü Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri elde etti.

Üniversitenin Ar-Ge Kulübü öğrencilerinden Sivil Havacılık Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Ümit Çiftçi ve Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı 1. sınıf  öğrencisi Göktuğ Hatipoğlu, Ar-Ge Kulübü Danışmanı ve NishNova Yöneticisi Doç.Dr.Zeynep Birsu Çinçin mentorlüğünde katıldıkları Robochallenge Uluslararası Robotik Şampiyonası’nda MiniSumo Robot kategorisinde dünya üçüncüsü olmaya hak kazandılar.

18 yaş altı ve üstü gruplarda yarışan öğrenciler Mega Sumo, Mini Sumo, Mikro Sumo, Nano Sumo, İnsansı Sumo, Çizgi İzleyici, Çizgi İzleyici Geliştirilmiş, Labirent, Futbol, İnsansı Robot, Serbest Stil Vitrin, Hava Yarışı ve ayrıca çocuklar için de Mini Sumo ve Çizgi İzleyen kategorileri olmak üzere 14 farklı kategoride hünerlerini sergiledi. Toplamda 114 robotun katıldığı yarışmayı dünya üçüncülüğü ile taçlandıran Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri Polonya'da 2 Mayıs 2020 tarihinde düzenlenecek olan 4. Jurabot Uluslararası Robotik Yarışması için doğrudan katılım hakkı kazandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...