Tgrt Haber
17 Kasım 2021 14:14

TUS ek tercihleri için son başvuru tarihi nedir? 2021 TUS ek tercihler başladı mı, ne zaman bitecek?

2021 TUS ek tercihleri başladı. ÖSYM, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ek yerleştirme kontenjanları ve taban puanları tablosunu açıklandı. İlk tercihlerinde yerleşemeyen adaylar, sınav sonuçlarına göre 2021 TUS ek yerleştirme kontenjanları ve taban puanları tablosuna göre yer seçebilecek. Peki TUS ek yerleştirmeler ne zaman? TUS ek tercih başvuruları ne zaman başladı, son tarih nedir? 2021 TUS ek tercihler için son başvuru tarihi haberimizde...

TUS ek tercihleri için son başvuru tarihi nedir? 2021 TUS ek tercihler başladı mı, ne zaman bitecek?
TUS,ÖSYM,ek yerleştirme

2021 TUS ek tercihleri için son başvuru tarihi ne zaman? Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ek yerleştirme kontenjanından faydalanmak isteyen adaylar, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2021 TUS ek yerleştirme kontenjanları ve taban puanlarına buradan ulaşabilirsiniz. Tercih yapmak isteyen adaylar,  T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile girip işlemlerini tamamlayabilir. Peki TUS ek yerleştirme 2021 2. dönem ne zaman bitecek? Ek tercihler için son tarih haber detaylarında!

2021 TUS EK YERLEŞTİRME TARİHLERİ

2021 TUS ek tercih işlemleri başladı. Adaylar, TUS ek yerleştirme kontenjanları ve taban puanları göz önünde bulundurarak tercihlerini yapma şansı yakalayacak. 2021-TUS 2. Dönem Ek Tercih Işlemleri, 17 - 23 Kasım tarihleri arasında adaylar tarafından yapılabilecek.

TUS ek tercihleri için son başvuru tarihi nedir? 2021 TUS ek tercihler başladı mı, ne zaman bitecek?

TUS EK YERLEŞTİRMEYE DAİR DETAYLAR 

Ek yerleştirme işleminde," 2021-TUS Başvuru Kılavuzu'nda" yer prosedürler uygulanacaktır. 2021-TUS 2. Dönem ek yerleştirme ile ilgili kılavuz ve tablolaraburadan ulaşabilirsiz. Tercih yapacak adayların bu bilgileri hassasiyetle incelemesi gerekmektedir. Üniversitelerdeki "Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanlarına" göre yapılacak TUS 2. dönem Ek tercih işlemleri, 23.11.2021 saat 23.59 itibari ile sona erecek. 

TUS NEDİR?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı olarak bilinen TUS, ülkemizdeki tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için gereken branş seçme sınavıdır. Her yıl şubat ve ağustos aylarında iki defa uygulanan bu sınav, ÖSYM'nin Türkiye genelinde;  Ankara, İstanbul ve İzmir'de yaptığı bir sınavdır. 2012 yılından önce TUS sadece Ankara'da yapılmaktaydı.TUS, "tıbbî yabancı dil sınavı" ve "bilim sınavı" olmak üzere iki aşamadan ibarettir. İlk aşama olan yabancı dil sınavının amacı, bilim sınavına girmeye hak kazanacak adayların belirlenmesidir. "Bilim sınavı" olarak adlandırılan aşamada ise, sınav sonucuna göre tıpta uzmanlık eğitimine kabul edilecek adayların belirlenmesi ve tercihlerine göre mevcut kontenjanlara yerleştirilmesi hedeflenmektedir. 

TUS SONUÇLARI AÇIKLANDIKTAN SONRA NE YAPILMALI?

Sonuçların ilan tarihinden bir iş günü sonra, adaylar, yerleştirildikleri kuruma en fazla 10 iş günü içerisinde kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. TUS yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin kendi sitesinde,https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sorgulanabilir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...