Tgrt Haber
27 Temmuz 2021 11:13

Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman 2021 bitiyor?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bünyesine 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için ek ders ücreti karşılığında ücretli öğretmen alacak. Öğretmen adayları, “Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman 2021, ücretli öğretmenlik maaşı ne kadar?” gibi soruların cevabını arıyor.

Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman 2021 bitiyor?
ücretli öğretmenlik başvuruları 2021,,ücretli öğretmenlik maaşı 2021,,ücretli öğretmenlik başvuru şartları 2021,

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2021 ücretli öğretmenlik başvuru kılavuzunu yayımladı. Ücretli öğretmenlik başvuruları, 12 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla alınmaya başladı. Pandemi nedeniyle başvurular elektronik ortamda alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), yaptığı açıklamada, 25.08.2021 tarihi itibariyle çalışmalarına başlayacak Komisyon tarafından yapılan görevlendirmeler sonucunda ilgili evraklar görevlendirilen Okul Müdürlüğüne elden teslim edileceği belirtildi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ücretli öğretmenlik başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden almaktadır. Ücretli öğretmenlik başvurusu için gerekli işlemler şu şekilde;

1. E-Devlet sistemi üzerinden başvuru ekranına girin. Ardından karşınıza kimlik bilgileriniz gelecek.

2. İletişim bilgilerinizin doğruluğunu kontrol edin.

3. Eğitim bilgileri bölümünde yer alan; "Formasyonum var.", "Köy Okullarında Çalışmak İstiyorum.", "Milli Eğitim Bakanlığından Emekli Oldum.", “Yurt dışı eğitim kurumlarından mezun oldum” ve “YÖK denkliğim var ya da Eğitim Enstitüsünden mezun oldum." seçeneklerini inceleyin. Bunların arasından sizi ilgilendiren varsa birini tercih edin.

4. Yukarıdaki bilgileri tamamlandıktan sonra 'Kaydet ve İlerle' butonuna basın.

5. Bu işlemlerin sonunda kaydınız başarıyla oluşturulmuş olacak. Ardından karşınıza “Tercih bilgilerinizi aşağıdan girmeye başlayabilirsiniz.” bildirimi çıkacak. Ön lisans ve lisans mezuniyeti bilgileriniz içerisinden tercihinize esas olan mezuniyet bilginizi belirtilen alandan seçin.

6. İl ve ilçe tercihinizle birlikte branş belirtin. 2. dönem de bu tercihlere göre çalışmak istiyorsanız “İlgili tercihimin ikinci dönemde de geçerli sayılmasını istiyorum.” seçeneğini işaretleyin.

7. Son adımda da zorunlu olmamakla birlikte KPSS bilgileri yıl ve puan bilgisi tercih edin. Ardından ekle ve kaydede basın, en sonunda işleminizi sonlandırabilirsiniz.

Ücretli öğretmenlik başvuru ekranı için tıklayın.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU ŞARTLARI 2021

Ücretli öğretmenlik başvuru şartları şu şekilde;

1) T.C. vatandaşı veya KKTC vatandaşı olunması gerekir.

2) Adayın öğretmenlik görevine engel olacak sağlık sorunu taşımaması gerekir.

3) Başvuru yapacak erkek bireyler için askerliğini yapmış, tecil ettirmiş veya muaf olmuş olması gerekir.

4)  Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan bağlanmış emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı bulunmaması gerekir.

5) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. maddesindeki genel şartları taşıması gerekir.

6) Devlet memurluğundan ya da öğretmenlikten ihraç edilmeyi gerektiren ceza almamış olması gerekir.

7) Ücretli öğretmenlik başvurusu için KPSS puanı şartı aranmıyor. Ayrıca formasyon şartı bulunmamasına karşın formasyona sahip kişiler daha avantajlı görülecek.

8) Eğitim Fakültesi, Mesleki Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Dil ve Tarih ve Coğrafya Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nun aşağıda alfabetik sıraya göre adları sayılan alanlarından mezun olanların başvuruları kabul edilecek.

9)  Eğitim Fakültelerinin Okul Öncesi Öğretmenliği alanı mezunlarının ihtiyacı karşılayamaması halinde görevlendirilmek üzere, Ev Ekonomisi Yüksek Okulu, Meslek Yüksek Okulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nun sadece Çocuk Gelişimi bölümü mezunlarının başvuruları da alınacaktır.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI 2021

Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Görevlendirildiğiniz takdirde mezuniyet belgelerinizi ilgili ilçe ya da il milli eğitim müdürlüğüne ibraz etmeniz gerekir. Komisyon tarafından görevlendirme yapıldıktan sonra görevlendirilen öğretmenler aşağıda belirtilen evrakların asılları ve fotokopileriyle birlikte görevlendirildikleri Okul Müdürlüğüne elden teslim etmesi gerekmektedir.

Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman 2021 bitiyor?

Teslim edilmesi gereken evraklar şu şekilde;

1. Dilekçe (Evrak tesliminde ilgili okula teslim edilecek)

2. Mezuniyet belgesi (aslı ve fotokopisi)

3. Nüfus Cüzdanı (aslı ve fotokopisi)

4. Varsa Formasyon belgesi (aslı ve fotokopisi)

5. Sabıka Kaydı (E-Devletten alınabilir)

6. Sağlık Raporu (6 Aylık)

7. Bir adet fotoğraf

8. Varsa diğer sertifikalar

9. Varsa KPSS Sonuç Belgesi

10. Askerlik Durum Belgesi

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK MAAŞI 2021

Ücretli Öğretmenlik devletin okullarda var olan öğretmen açığını kapatmak için geliştirdiği bir sistemdir. Son yıllarda MEB bünyesine yapılan öğretmen atama sayılarının az olması; ücretli öğretmenliği ön plana çıkarıyor.

2020 yılında ücretli öğretmenler, ders saatine göre 16 TL alıyordu. Dolayısıyla ücretli öğretmenlerin, ortalama olarak aylık maaşı 2.000 TL tutarında idi. 2021 yılı ocak-temmuz döneminde ek ders ücretlerine yapılan %7.33'lük zammın ardından ücretli öğretmenlerin maaşları da artmış oldu.

2021 yılında temmuz ayına kadar geçerli olan ve ücretli öğretmenlerin haftalık ders saati sayısına göre alacakları maaşlar şu şekilde;

- Haftalık 15 saat ve aylık 60 saat dersi olan ücretli öğretmen maaşı; 1.187,07 TL,

- Haftalık 20 saat ve aylık 80 saat dersi olan ücretli öğretmen maaşı; 1.582,76 TL,

- Haftalık 25 saat ve aylık 100 saat dersi olan ücretli öğretmen maaşı; 1.947,35 TL,

- Haftalık 30 saat ve aylık 120 saat dersi olan ücretli öğretmen maaşı; 2.283,16 TL’dir.

Ayrıca evli olup eşi çalışmayan ücretli öğretmenler 53,67 TL eş yardımı ve her bir çocuk için 37,31 TL ek ödeme alacak.

- Söz konusu ödemeler, %15 vergi dilimine göre ve 1 ay 4 tam hafta olacak şekilde hesaplandı.

- Fiilen yerine getirilmeyen hiçbir dersin ücreti, ücretli öğretmenlere ödenmeyecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...