Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ağustos 2022 12:50 - Güncelleme : 27 Ağustos 2022 12:55

Ücretli Öğretmenlik Başvurusu 2022: Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Ne Zaman, Nasıl Yapılır? Ücretli Öğretmen Maaşı Ne Kadar?

Ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri merak ediliyor. Okullarda ücretli öğretmenlik yapmak isteyen kişiler başvuru süreçlerini ve tarihlerini araştırıyor. Peki ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman? Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Ücretli öğretmen maaşı ne kadar? İşte 2022-2023 Ücretli öğretmenlik başvuru tarihleriyle ilgili detaylar…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Ücretli Öğretmenlik Başvurusu 2022: Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Ne Zaman, Nasıl Yapılır? Ücretli Öğretmen Maaşı Ne Kadar?
ücretli öğretmenlik,öğretmen,MEB

2022-2023 eğitim öğretim döneminin başlamasına çok az bir zaman kalmışken ücretli öğretmenlik başvurusu gündeme geldi. Ücretli öğretmenlik yapmak isteyenlerin ilgisini çeken başvuru süreçlerine dair tüm detaylar merak edilirken başvuru şartları, tarihleri ve maaşları en sık araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman? Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Ücretli öğretmen maaşı ne kadar? İşte 2022-2023 ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl farklı branşlardan ücretli öğretmen alımı gerçekleştiriyor. MEB'e bağlı eğitim kurumlarında ücretli öğretmen olarak görev almak isteyenler, e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştiriyor.

Ücretli Öğretmenlik başvurusuTemmuz ve Ağustos aylarında alınıyor. Her ilçede ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri farklılık gösterebiliyor. Bu kapsamda, başvuru yapmak isteyen adayların bulundukları ilin İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet adresi üzerinden ücretli öğretmenlik ilanını incelemeleri gerekiyor.

Ücretli Öğretmenlik Başvurusu 2022: Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Ne Zaman, Nasıl Yapılır? Ücretli Öğretmen Maaşı Ne Kadar?

Bu kapsamda Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruda,

"2022-2023 Eğitim Öğretim yılında Müdürlüğümüze bağlı okullarda görevlendirilmek üzere ücretli öğretmen başvuruları 19.07.2022 tarihinde başlayacaktır. Başvurular online ortamda alınacak olup Müdürlüğümüze herhangi bir evrak teslim edilmeyecektir.

22.08.2022 tarihi itibariyle çalışmalara başlayacak Komisyon tarafından yapılan görevlendirmeler sonucunda ilgili evraklar görevlendirilen Okul Müdürlüğüne elden teslim edilecektir" açıklamalarına yer verildi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2022-2023 ücretli öğretmenlik başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Adaylar, e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra 'Milli Eğitim Bakanlığı/Ücretli Öğretmenlik Başvurusu' başlığına tıklayıp gerekli adımları takip ederek başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

E-DEVLET ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devlet üzerinden ücretli öğretmenlik başvurusu yapacak olan vatandaşlar, şu adımları takip edecek;

  • Öncelikle başvuru ekranına girecek olan ücretli öğretmen adayları, kimlik bilgilerinin olduğu ekranla karşılaşacak.
  • İletişim bilgileri, Milli Eğitim İl veya İlçe Müdürlüğü'nün öğretmen adayıyla iletişim kurabilmesi için önem arz ettiğinden, bu bölümün doğru incelenmesi, yanlışlık varsa düzeltilmesi gerekecek.
  • Eğitim bilgileri bölümünde yer alan; "Formasyonum var." , "Köy Okullarında Çalışmak İstiyorum.", "Milli Eğitim Bakanlığından Emekli Oldum." , Yurt dışı eğitim kurumlarından mezun oldum ve YÖK denkliğim var ya da Eğitim Enstitüsünden mezun oldum." seçenekleri incelenerek, varsa ilgilendiren seçenek tercih edilecek.
  • Yukarıdaki bilgiler tamamlandıktan sonra 'Kaydet ve İlerle' butonuna basılmalıdır.
  • 'Kaydınız başarıyla oluşturulmuştur. Tercih bilgilerinizi aşağıdan girmeye başlayabilirsiniz.' bildiriminin karşınıza çıkmasının ardından ön lisans ve lisans mezuniyeti bilgileriniz içerisinden tercihinize esas olan mezuniyet bilginizi belirtilen alandan seçmeniz zorunlu olacak.
  • İl ve ilçe tercihiniz ile birlikte branş belirtmeli, ikinci dönem de bu tercihlere göre çalışmak istiyorsanız 'İlgili tercihimin ikinci dönemde de geçerli sayılmasını istiyorum.' seçeneğini işaretlemelisiniz.

 

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • TCK 53. madde kapsamına giren suçlardan hüküm giymemiş olmak,
  • Erkek adaylar için askerlik yükümlülüğü bulunmamak; askerliğini yapmış, tecil ettirmiş ya da askerlikten muaf olmak,
  • Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı herhangi bir kurumda çalışmamak.

 

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK MAAŞLARI NE KADAR?

Haftalık ders saatine göre ücret alan ücretli öğretmenlerin maaşları, ders saati sayısına bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz aylarda, ücretli öğretmen maaşlarına ilişkin müjdeyi şu ifadelerle duyurmuştu:

"Bir müjde de ücretli çalışan öğretmenlerimize ve usta öğreticilerimize vermek istiyorum. Her 5 ders için ilave bir saat ek ders ödemesi yapacağız.

Haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ücret 3 bin 400 TL'den 5740 liraya yükselmektedir.

40 saat üzerinden alacakları ücret de 7400 liraya çıkmaktadır."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...