Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Kasım 2021 11:27

Üniversite adayları dikkat: 3 alana yeni baraj geliyor

2022 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre hukuk, sağlık ve mühendislik alanlarında uygulanan başarı sırası barajı yükseltilecek. Hemşirelik, ebelik gibi bölümlere de baraj gelmesi gündemde yer alıyor.

Üniversite adayları dikkat: 3 alana yeni baraj geliyor
üniversite,baraj

"2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Programda, "eğitim" başlığı altında yükseköğretim sistemindeki yeni hedeflere de yer verildi. Üniversitelerde mezuniyet sonrası, doğrudan meslek icra yetkisi veren başarı sırası barajı yükseltilecek. Ayrıca, 3 alana da yeni baraj geliyor.

Buna göre, YÖK, meslek icra yetkisi veren hukuk, sağlık ve mühendislik alanlarının asgari başarı puan şartının artırılması ve bu uygulamanın kapsamının genişletilmesi öngörüldü. Tıp, eczacılık, diş hekimliği gibi bölümlere ek olarak hemşirelik, ebelik gibi programlara da başarı sırası getirilmesi gündemde yer alıyor.

YÖK, 2021 yılının Şubat ayında da benzer bir karar almıştı. Hukuk fakültelerine girişteki 125 bin başarı sıralamasını 2022'den itibaren 100 bine çekmişti. Bu kapsamda, hukuk programlarını hedefleyen adaylar, 2022- YKS ile 100 bine girmek zorunda kalacak.

Hukuk fakültelerinde olduğu gibi başarı sırası barajı uygulanan diğer bölümlerin de sıralamaları yükselebilir.

Halihazırda, başarı sırası barajı; tıp, mühendislik, mimarlık, öğretmenlik, eczacılık, diş hekimliği bölümlerinde uygulanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...