Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ağustos 2017 12:34

Üniversite kayıtları başladı mı? Ne zaman yapılacak? | İşte 2017 üniversitelere kayıt tarihleri

Merakla beklenen ÖSYS yerleştirme sonuçları açıklandı. Kazanan öğrencilerin kafasında bu soru var. Üniversite kayıtları başladı mı? Ne zaman yapılacak? İşte 2017 Üniversite kayıt tarihlerini ve detaylı bilgileri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Üniversite kayıtları başladı mı? Ne zaman yapılacak? | İşte 2017 üniversitelere kayıt tarihleri
Üniversite kayıtları,ösym,Üniversite kayıtları ne zaman,2017 üniversitelere kayıt tarihleri,ösys

Merakla beklenen 2017 ÖSYS yerleştirme sonuçları açıklandı. Kazanan öğrencilerin kafasında bu soru var. Üniversite kayıtları başladı mı? Ne zaman yapılacak? İşte 2017 Üniversite kayıt tarihlerini ve detaylı bilgileri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.
Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak? İşte bu sorunun yanıtını merak eden üniversite adayları sayfamızdan tüm detaylara ulaşabilirler. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 2017-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecek.
ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 12 Mart'ta uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve 10-11 Haziran ve 17-18 Haziran 2017'de gerçekleşen Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2017-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı.

 

Üniversite kayıtları başladı mı? Ne zaman yapılacak? | İşte 2017 üniversitelere kayıt tarihleri

Buna göre, adaylar, yerleştirme sonuçlarını, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacak.

Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 29 Aralık 2017 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları gerçekleştirilecek. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...