Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Temmuz 2021 18:10

Üniversiteler yüz yüze açılacak mı? Aşı olmayan öğrenciler ne olacak?

Eğitim öğretimin yüz yüze gerçekleşeceğinin açıklanmasının ardından üniversite öğrencileri, ''Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversiteler yüz yüze eğitim yapacak mı? Aşı olamayanlar yüz yüze eğitim görebilecek mi? Aşı olmayan öğrenciler ne olacak?’’ sorularını araştırmaya başladı.

Üniversiteler yüz yüze açılacak mı? Aşı olmayan öğrenciler ne olacak?
aşı,üniversite,YÖK

Aşı çalışmalarının hızlanmasının ardından vaka sayısının düşmesiyle yavaş yavaş normal hayata dönülüyor. Eğitim-öğretim yılının yüz yüze gerçekleşeceğini açıklayan YÖK, üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili açıklama yaptı. İlk defa üniversiteye gidecek olan veya yeni döneme başlayacak olan öğrencilerin ve ailelerinin aşı olmayanların ne olacağı ile ilgili endişeleri başladı. Yüz yüze eğitim için heyecanlanan öğrenciler üniversiteler ne zaman açılacak, üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi ve aşı olmayan öğrenciler ne olacak sorularını gündeme taşıdı. İşte YÖK üniversite kararı hakkında tüm detaylar

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversite öğrencisi olanlar ''Üniversiteler yüz yüze açılacak mı?'' sorusunun cevabını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların yeni dönem açılış tarihinin belli olmasıyla öğrencilerin gözü üniversite açılış tarihine çevrildi. YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre üniversiteler 13 Eylül tarihinde yüz yüze eğitime geçerek açılacak. 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibariyle başlayacak.Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Sağlık Bakanlığı'na gönderdiği yazı ile üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlatılabilmesi için yükseköğretim kurumlarındaki akademik ve idari kadrolardaki personel ile öğrencilerin 13 Eylül kadar aşılanmalarını beklediğini belirtti. 

Üniversiteler yüz yüze açılacak mı? Aşı olmayan öğrenciler ne olacak?

 

AŞI OLMAYAN ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTEYE GİREBİLECEK Mİ?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Sağlık Bakanlığı’na gönderilen yazıda üniversitelerde güvenli ve sağlıklı bir eğitim yapılması için akademik personel idari çalışanlar ve örgün eğitim görecek olan öğrencilerin 13 Eylül tarihine kadar aşılanmaları gerektiği belirtmişti. Yüz yüze eğitim kararının ardında üniversitelerden yapılan duyurularda öğrencilere aşı çağrısında bulunuldu. Kadir Has Üniversitesi yaptığı çağrıda yüz yüze eğitime geçeceklerini duyurdu. Duyuru metninde öğrencilerine iki doz aşı olmalarının zorunlu olduğunu belirten Kadir Has Üniversitesi, okul girişinde QR kod sistemiyle öğrencilerin 2 doz aşı olup olmadıklarını kontrol edeceklerini vurguladı. Üniversite yönetimi, ''İki doz aşısı olmayan hiç kimsenin üniversite kampüsümüze girmesine izin vermeyeceğiz'' dedi. Marmara Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi de yüz yüze eğitime geçebilmek için öğrencilerinden aşı olmalarını beklediklerini söyledi.

Fahrettin Koca, 18 Ağustos Bilim Kurulu toplantısında yaptıpı açıklamada okulların güvenli bir şekilde açılması ve üniversitelerin yüz yüze eğitime geçebilmesi için çalışma rehberi hazırladıklarını söyledi. Fahrettin Koca hazırladıkları rehberi YÖK ile ortak bir şekilde uygulayacaklarını vurguladı.

13 EYLÜL’E KADAR AŞI OLMAYANLAR AŞI OLUN ÇAĞRISI

Türkiye genelinde toplamda 86 milyon 756 bin 985 kişi oldu. Geçtiğimiz günlerde aşı yaşı kronik hastalarda 12 diğerlerinde 15'e kadar indi. Pandemiye karşı en etkili ve kalıcı çözümün aşı olduğunu vurgulayan Sağlık Bakanlığı 13 Eylül tarihine kadar üniversite öğrencilerine aşı olma çağrısı yaptı. Üniversiteler yüz yüze açılacak mı 2021? sorusunu merak eden öğrenciler yapılan açıklamalar doğrultusunda hazırlıklarını yapmaya başladı. 

Üniversiteler ne zaman açılıyor 2021? Üniversiteler yüz yüze açılacak mı? Aşı olamayanlar ne olacak? sorularını sizin için yanıtladık. Siz de görüşlerinizi bize yazabilirsiniz. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...