Tgrt Haber
30 Aralık 2021 11:02

Üniversiteler uzaktan eğitime mi geçecek? Hangi üniversiteler uzaktan eğitime geçti, okullar kapanacak mı?

Omicron varyantının son dönemlerde vaka sayılarında meydana getirdiği artış sebebi ile, "üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verilecek mi? Üniversiteler tekrar uzaktan eğitime mi geçecek?" soruları gündemde yerini aldı. YÖK'ten gelecek açıklama beklenirken, online eğitime geçme kararı alan üniversiteler de araştırılmaya başladı. Peki, hangi üniversiteler online (uzaktan/çevrimiçi) eğitime geçti? İşte, omicron varyantı ile birlikte eğitimde alınan yeni tedbirler...

Üniversiteler uzaktan eğitime mi geçecek? Hangi üniversiteler uzaktan eğitime geçti, okullar kapanacak mı?
üniversite,online eğitim,uzaktan eğitim,omicron,koronavirüs

"Üniversiteler kapacak mı, online eğitime mi geçecek? Omicron varyantı sebebi ile üniversiteler uzaktan eğitime mi başlayacak? Hangi üniversiteler online eğitim kararı aldı?" sorularının cevabı araştırılmaya devam ediyor. Koronavirüs vakalarında yaşanan artış sebebi ile öğrenciler ve akademisyenlerin de akıbeti merak ediliyor. YÖK'ün yapacağı açıklama merak edilirken; üniversitelerde son durum ve uzaktan eğitim kararına dair detaylar! 

ÜNİVERSİTELER ONLİNE EĞİTİME GEÇECEK Mİ?

Omicron varyantı ile birlikte üniversitelerin tekrar online eğitime geçmesi gündemde. Vaka sayılarında yaşanan artış, bazı üniversitelerde derslerin bir süre çevrimiçi yapılması kararı alınmasına sebep olurken; gözler YÖK'ten gelecek açıklamada. Üniversitelerde uzaktan eğitime dair son dakika gelişmeleri, yapılacak yeni açıklamalar ile birlikte haberimizde yer alacak. 

Üniversiteler uzaktan eğitime mi geçecek? Hangi üniversiteler uzaktan eğitime geçti, okullar kapanacak mı?

HANGİ ÜNİVERSİTELER ONLINE (UZAKTAN)  EĞİTİME GEÇTİ?

Omicron varyantı sebebi ile, Koç Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi bir süreliğine uzaktan (online) eğitime geçtiğini duyurdu. İstanbul Teknik Üniversitesi

Koç Üniversitesi, 7 Ocak 2022'ye kadar Tıp ve Hukuk fakültelerinde uygulamalı dersler hariç diğer tüm derslerin online yapılmasına karar verdi. İki haftalık online eğitimin ardından 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacak final sınavlarının da online olarak uygulanacağı kesinleşti.

Boğaziçi Üniversitesi, 4 Ocak Salı 2022  kadar derslerin çevrimiçi yapılacağını, talep doğrultusunda etkinliklerin ileri bir tarihe erteleneceğini duyurdu. Koç ve Boğaziçi üniversitelerinin online eğitim kararırı almasının ardından, final döneminin de gelmesi ile birlikte, birçok öğrenci sınavların online olarak uygulanmasını ve sağlık tedbirlerininin arttırılmasını talep etti.

Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, "Hacettepe Hibrit Sınav İstiyor" etiketi ile sosyal medyada tepki gösterirken; Maltepe Üniversitesi öğrencileri final sınavlarının online yapılması için imza kampanyası başlattı.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ise, omicron varyantına karşı alınan yeni tedbirleri sosyal medya hesabından paylaştı. Son bir haftalık dönemde yerleşkedeki yurtlarda kalan ve derslere devam eden öğrencilerde pozitif vakalarda hızlı bir artış görüldüğünün altını çizen Rektör Koyuncu, 2021-2022 Güz Yarıyılı sonuna kadar, yüz yüze yürütülen derslerin tamamının hibrit yöntemle yürütülmesine karar verildiğini duyurdu. İsmail Koyuncu, yaptığı açıklamada:

“Öğretim elemanlarımız dersi sınıfta anlatacak ve sınıfa gelebilen öğrenciler dersi yüz yüze dinleyecek; sınıfa gelemeyen öğrenciler ise dersi eşzamanlı olarak Zoom yayınında uzaktan takip edecektir. Merkezi Derslik Binası’ndaki çalışma alanlarında seyreltmeye gidilecek ve bina içerisinde maske kullanımı konusunda güvenlik tarafından uyarılar sıklaştırılacaktır. Yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınavları yüz yüze gerçekleştirilecektir” dedi.

Üniversiteler uzaktan eğitime mi geçecek? Hangi üniversiteler uzaktan eğitime geçti, okullar kapanacak mı?

OMICRON VARYANTININ BELİRTİLERİ NEDİR?

Tüm dünyayı etkisi altına altına alan koronavirüs ile birlikte, omicron varyantı da vatandaşların gündemine yerleşti. Omicronun belirtileri ve vücuda etkileri araştırılmaya başladı. İşte, omicron varyantının belirtileri:

  • Boğaz ağrısı ve kaşıntısı
  • Tıkanıklık veya burun akıntısı
  • Mide bulantısı ya da kusma
  • İshal
  • Kalp çarpıntısı
  • Ateş veya titreme
  • Öksürük
  • Nefes darlığı veya nefes almada zorluk
  • Tükenmişlik
  • Kas veya vücut ağrıları
  • Baş ağrısı
  • Yeni tat veya koku kaybı
  • Gece terlemesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...