Tgrt Haber
06 Ekim 2021 11:47

Üniversitelerde salgın tedbirleri: Akademisyenlere 'damlacık' uyarısı

Yüz yüze eğitime başlayan üniversitelerde dersler koronavirüs önlemleriyle yapılacak. Damlacık yayılımını önlemek için akademisyenlere, "sınıf ile amfilerde yüksek sesle ve hızlı ders anlatmayın" uyarısı yapıldı.

Üniversitelerde salgın tedbirleri: Akademisyenlere 'damlacık' uyarısı
üniversite,koronavirüs,kovid 19,eğitim

2021-2022 Akademik Yılı resmi açılış töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Koronavirüs önlemeleriyle yapılacak yüz yüze eğitimler için yol haritası da belirlendi.Üniversiteler de eğitim yüz yüze yapılacak. Akademisyenler yüksek sesle ve hızlı ders anlatmayacak. Böylece damlacık yayılımı önlenmiş olacak.

AKADEMİSYENLERE "DAMLACIK" UYARISI

Akademisyenlere, "Yüksek sesle ve hızlı konuşarak ders anlatmayın" uyarısı yapıldı. Ayrıca, aşısız akademisyen ve öğrenciler için PCR testi zorunlu tutulacak. Bu kişilerden kampüse girmeden 72 saat öncesine ait PCR testi istenecek.

ÜNİVERSİTELERDE BLOK DERSLER KALKACAK

Öte yandan üniversitelerde de maske, mesafe ve temizliğe azami dikkat edilecek. Özellikle kapalı alanlarda sürekli maske kullanımı sağlanacak. Kampüs içinde ortak kullanım alanları düzenli olarak temizlenecek. Sosyal faaliyetler mümkün olduğunca açık havada yapılacak. Sınıf içinde oturma düzeninde kişiler arasına en az 1 metre mesafe konulacak. Dersler mümkün olan en az sayıda kişi ile yapılacak. Blok dersler de kaldırılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...