Tgrt Haber
10 May 2021 08:55

Üniversitelinin çilesi son buldu: Transkript belgeleri e-Devlet’ten

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjdeyle üniversitelinin çilesi son buldu. Üniversiteler tarafından verilen öğrenci transkript belgelerinin (not dökümü belgesi) artık e-Devlet üzerinden alınabilecek.

Üniversitelinin çilesi son buldu: Transkript belgeleri e-Devlet’ten
transkript,,e devlet,,üniversite,

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, üniversiteler tarafından verilen öğrenci transkript belgelerinin (not dökümü belgesi) artık e-Devlet üzerinden alınabileceğini açıkladı.

Koç “1 Ekim 2020 itibarıyla mezun olan veya hâlen okuyan öğrenciler, bilgilerini kapsayan transkriptlerini e-Devlet’ten sorgulayabilecek. Öğrenciler, belgelerini tamamen ücretsiz şekilde buradan çıkarabilecek” dedi.

Konuya dair bir açıklama da Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) geldi. YÖK, transkript belgelerinin Türkçe ve İngilizce olarak alabileceğini bildirdi. YÖK,
bu hizmet sayesinde öğrencilerin tercüme masraflarından kurtulacağı gibi yatay geçiş yapması hâlinde e-Transkript belgesine çok kolay erişim sağlayabileceğini vurguladı. Üniversitelerin de bu çalışma sayesinde kırtasiye giderlerinden tasarruf ederek, personel ve iş yükü masrafını azaltacağı aktarıldı. 

MÜJDEYİ ERDOĞAN VERMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversite öğrencilerine, "Artık gençlerimiz transkript belgelerini istedikleri yerden çift dilli olarak ve herhangi bir ücret ödemeden alabilecekler" demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...