Tgrt Haber
15 Şubat 2022 10:21 - Güncelleme : 15 Şubat 2022 10:30

Uzman Öğretmenlik sınavı ne zaman? Uzman öğretmenlik sınav soruları ve konuları belli oldu mu?

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili gelişmeler devam ederken Uzman öğretmenlik sınavı hakkında araştırmalar devam ediyor. Kanunla birlikte; öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen kategorileri olmak üzere üç kariyer basamağına ortaya çıktı. Beraberinde çok sayıda avantaj getirmesi nedeniyle ''Uzman öğretmen nasıl olunur? Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman, sınav soruları belli oldu mu?'' soruları meydana geldi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından Uzman Öğretmenlik Sınavı gündeme geldi.
uzman öğretmen,uzman öğretmenlik,öğretmenlik meslek kanunu
Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından Uzman Öğretmenlik Sınavı gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ''Öğretmenlik Meslek Kanunu ile adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik alanlarında hakları, görevleri ve sorumlulukları da netleştiriyoruz'' açıklamasının ardından çalışmalar hızlandırıldı. Kanunla birlikte öpretmenlerin çalışma şartları ve özlük haklarının iyileştirilmesi amaçlanıyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlik bir kariyer mesleği olarak tanımlanacak ve basamaklar; adaylık, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik olarak adlandırılacak. Öğretmenlik mesleğinde 10 yılı dolduranlar gerekli şartları sağlaması ve uzman öğretmenlik sınavını geçmesi durumunda uzman öğretmen sayılacak. Peki uzman öğretmenlik sınav ne zaman? 

UZMAN ÖĞRETMEN SINAVI NE ZAMAN? 

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile 10 yılını doldurmuş öğretmenler uzman öğretmenlik sınavı ile bir üst kariyer basamağına yükseliyor. Böylece maaşları ve çalışma hakları iyileştiriliyor. Peki uzman öğretmenlik sınavı ne zaman?

 Uzman öğretmenlik sınavı hakkında henüz net bir tarih bulunmuyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclis’te kabul edilirken önümzüdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) uzman öğretmenlik sınavı hakkında açıklama yapması bekleniyor.  

Uzman Öğretmenlik sınavı ne zaman? Uzman öğretmenlik sınav soruları ve konuları belli oldu mu?

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI KONULARI 

Öğretmen Meslek Kanunu, 750 bini kadrolu, 110 bini sözleşmeli, 100 binden fazlası okul yöneticisi olmak üzere yaklaşık 1 milyon öğretmeni ilgilendiriyor. Kariyer mesleği haline getirilen öğretmenlik yeni kanunla daha iyi çalışma şartları ve özlük haklarına sahip olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ''10 yılını doldurmuş öğretmenlerimize uzman öğretmenlik imkanını getiriyoruz. Uzman öğretmenlerimiz hem bir derece alacaklar hem de maaşlarında 1000 TL artış olacaktır. Yüksek lisans yapmış öğretmenlerimiz ise sınavdan muaf tutulacaktır. Uzman öğretmenler sınavda başarılı olduklarında başöğretmen unvanıyla görev yapacaklardır. Maaşlarında da 2000 TL artışa gideceğiz. Doktora yapmış öğretmenlerimiz ise bu sınavdan muaf tutulacaktır''açıklamalarının ardından gözler ''Uzman öğretmenlik sınav konuları belli oldu mu?'' sorusuna çevrildi. 

En son 2006 yılında yapılan uzman öğretmenlik sınavı hakkında araştırmalar çoğaldı. Uzman öğretmenlik sınavı Türkçe, Genel kültür, Pedagojik formasyon başlıklarından yapılıyor. 2022 uzman öğretmenlik sınavı hakkında detayların önümüzdeki günlerde MEB resmi internet sitesinde yayınlanacak. 

YÜKSEK LİSANS MEZUNU UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVINA GİRECEK Mİ? 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer uzman öğretmenlik hakkında merak edilen soruları cevapladı. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar ''Yüksek lisans mezunu uzman öğretmen olabilir mi?'' sorusunun cevabını arıyor. Özer "10 yılını doldurmuş öğretmenlerimiz, yüksek lisans yapmışsa alanı ne olursa olsun, tezli olsun, tezsiz olsun, uzman öğretmenlik yazılı sınavından muaf olacaklar" açıklamasını yaptı.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVINA KİMLER GİREBİLİR? 

Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında araştırmalar devam ederken ''Kimler Uzman öğretmenlik sınavına girebilir?'' sorusunu cevabını arıyor. Buna göre aday öğretmenlik dâhil öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunan, mesleki gelişime yönelik 180 saatten az olmamak üzere düzenlenen Uzman Öğretmenlik Eğitim Programını tamamlamış olan, asgari çalışmaları tamamlamış olan, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmayan, öğretmenler uzman öğretmen unvanı için yapılan yazılı sınava başvuruda bulunabilir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...