Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Haziran 2021 11:37

Vejetaryenler koronaya yüzde 73 daha az yakalanıyor

ABD'de Johns Hopkins Üniversitesi uzmanlarının 6 ülkede gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda, vejetaryenlerin koronavirüse yakalanma ihtimalinin, et tüketenlere göre yüzde 73 daha düşük olduğu ortaya çıktı.

Vejetaryenler koronaya yüzde 73 daha az yakalanıyor
vejetaryen,,vejetaryen beslenme,,koronavirüs,,korona virüs

Dünya genelinde koronavirüse karşı sürdürülen mücadelede, hastalıkla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Yapılan araştırmalarda, virüse karşı savunmada beslenmenin önemi bir kez daha öne çıktı.

VEJETARYENLERİN YAKALANMA İHTİMALİ DÜŞÜK

ABD’nin Johns Hopkins Üniversitesi uzmanlarının öncülüğünde 6 ülkede 2884 kişinin katılımıyla bir araştırma gerçekleştirildi. Beslenme şekillerinin koronavirüse yakalanmada etkisi üzerine yapılan çalışmada, vejetaryenlerin korona virüsüne yakalanma oranının et tüketen kişilere oranla yüzde 73 daha düşük olduğu öne sürüldü.

YAKALANSALAR BİLE HAFİF BELİRTİLER GÖRÜLÜYOR

Sonuçları önde gelen tıp dergisi British Medical Journal’da da yayınlanan çalışmaya katılan kişilerin 2300’den fazlası koronavirüse yakalanmayan, 568 kişi ise hastalığı geçirmiş kişilerden oluştu. Covid-19 geçiren kişilerden 138’inin semptomlarının ağır, 430 kişinin ise hafif olduğu belirtildi.

Sonuçları yorumlayan ABD’li uzmanlar, “Pesketaryen ve bitkisel bazlı beslenme düzenine sahip kişilerin koronavirüse yakalansa dahi hastalığı ağır geçirme oranının daha düşük olduğu görüldü. Bu beslenme şekilleri, ağır vakalara karşı korunmada önemli bir yol olabilir” ifadelerini kullandı.

YÜKSEK PROTEİNLİ DİYETLER TEHLİKELİ

Düşük karbonhidratlı, yüksek proteinli diyetlerin de hastalığı ağır geçirme oranını 3.8 kat artırdığına dikkat çeken Reading Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gunter Kuhnle, “Sonuçlar sürpriz değil. Bitkisel bazlı beslenen ve sıklıkla balık tüketen kişilerin, kontrol grubundaki normal diyet uygulayan kişilere göre daha sağlıklı olması yaygın bir durum. Şaşırtıcı olan durum düşük karbonhidrat diyetinde riskin yüksek olması” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...