Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Aralık 2021 22:44

Yarın okullar tatil mi? Birçok ilde eğitime kar engeli

Son dakika haberi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısını yaptığı kar yağışı yurdun pek çok bölgesini etkisi altına aldı. Yoğun kar yağışı sonrası tatil haberleri peş peşe geldi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle cuma günü birçok ilde eğitime ara verildi. Öğrenciler "Yarın okullar tatil mi?" sorusunun cevabını aramaya başladı. İşte 24 Aralık Cuma günü okulların tatil edildiği iller...

Yarın okullar tatil mi? Birçok ilde eğitime kar engeli
okul,kar,tatil

Türkiye'nin büyük bölümü beyaza büründü. Özellikle Karadeniz ve Doğu Anadolu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşlar da günlük hayatta büyük zorluk yaşadı.

İstanbul'da dünden beri yüksek kesimlerde görülen kar yağışı etkisini yitirirken, yağış Karadeniz'in kıyısı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Karabük, Çorum ve Amasya çevreleri ile Bursa'nın kuzey kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Yapılan uyarılarda, vatandaşların don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.

Yarın okullar tatil mi? Birçok ilde eğitime kar engeli

YARIN OKULLAR TATİL Mİ? (24 ARALIK CUMA)

Yoğun kar yağışının devam ettiği şehirlerde yüz yüze eğitime cuma günü ara verildi. Okulların tatil edildiği iller şöyle:

RİZE

Rize'de devam eden kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullara yarın da ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının aralıklarla devam ettiği ve gece saatlerinden itibaren de kuvvetli, yer yer çok kuvvetli buzlanma ve don olayı beklenildiği belirtildi.

Hava şartlarının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla il genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm eğitim kurumlarında eğitim öğretime 24 Aralık Cuma günü bir gün süreyle ara verildiği bildirilen açıklamada, engelli ve hamile kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Rize Valisi Kemal Çeber ise sosyal medya hesabından paylaşımda, öğrencilere yönelik, şu değerlendirmede bulundu:

"Kıymetli öğrencilerim, atmacalarım, yine bir kış ve yine ben yazıyorum. Ama bu sefer bir mesajlık, sonra sizi takip. O kadar yazdınız ki ve ben sizi o kadar seviyorum ki yine size kıyamadım. Yoğun taleplerinizi, değerlendirmelerinizi 'müdürlerin' yorumlarının önüne aldım ve dedim ki, benim atmacalarım okullarına gitmek için her fedakarlığı yapar, her zorluğu göze alır ve her şartta okuluna gitmek için uğraşır.

Ama gel gör ki ortalık gerçekten çok fazla kar ve buz. Her ne kadar öğrencilerim illa okula gidelim dese de ben onlara kıyamıyorum. Birisinin tırnağı incinse ben o acıyı yüreğimde hissederim. Dolayısıyla atmacalarımın hemen hemen oy birliği ile verdiği kararı onaylıyorum. Aksini söyleyen müdürlere aşk olsun diyorum."

Yarın okullar tatil mi? Birçok ilde eğitime kar engeli

SİNOP

Sinop'ta yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkez ile bazı ilçelerde yarın eğitim öğretime ara verileceği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte etkili olan yoğun kar yağışı dolayısıyla il merkezi ile Erfelek, Ayancık ve Türkeli ilçelerinin tamamında, Dikmen ve Gerze ilçelerinde ise taşımalı eğitim gören öğrenciler için 24 Aralık'ta eğitime ara verileceği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurumlarındaki engelli ve hamile çalışanların da yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

TRABZON

Trabzon'da taşımalı eğitime kar yağışı sonrası oluşacak buzlanma ve don tehlikesi nedeniyle bir gün daha ara verildiği belirtildi.

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada "Meteorolojik tahminlere göre ilimizin de içerisinde bulunduğu bölge genelinde 23-24-25 Aralık 2021 Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri kuvvetli, yer yer çok kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden tüm ilçelerimizde taşımalı eğitime 24 Aralık 2021 Cuma günü 1 gün süreyle ara verilmesine; engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına Valiliğimizce karar verilmiştir" denildi.

BARTIN

Bartın’da, yoğun kar yağışı sonrası don ve buzlanma nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için okullara yarın ara verildi.

Bartın Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte bu gece ve yarın sabah saatlerinde don ve buzlanma olayının ulaşımda aksamalara neden olabileceği belirtildi.

Açıklamada, İilimizde bu gece ve yarın sabah saatlerinde don ve buzlanma olayının ulaşımda aksamalara neden olabileceği değerlendirildiğinden ilimiz genelinde sadece taşımalı eğitim öğretim kapsamındaki öğrencilerimiz için eğitim öğretime 24 Aralık Cuma günü bir gün süreyle ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

KASTAMONU

Kastamonu'nun 3 ilçesinde, kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi. Kentin özellikle sahil ilçelerinde kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bozkurt, Abana ve Çatalzeytin ilçelerinde, eğitim ve öğretime 24 Aralık Cuma ara verildiği bildirildi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, kar yağışının gece saatlerinden itibaren don ve buzlanma oluşturabileceği belirtildi. Açıklamada, il merkezi, merkeze bağlı belde ve köyler ile ilçelerde tüm ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim kapsamındaki okullarda dahil 24 Aralık'ta 1 gün süreyle eğitim öğretime ara verildiği bildirildi.

Engelli ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ORDU

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde kar yağışı dolayısıyla eğitime yarın ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Mesudiye ilçesinde eğitim öğretime 24 Aralık Cuma günü bir gün süre ile ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, ilçedeki engelli ve hamile kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

GİRESUN

Giresun'un bazı ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle taşımalı ile köy okullarında eğitime 24 Aralık Cuma ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Çanakçı ilçesinin tamamında okulların bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

Keşap, Espiye, Yağlıdere, Tirebolu, Görele ve Eynesil ilçelerindeki köy okullarında eğitime bir gün ara verildiği belirtilen açıklamada, bu ilçelerin merkezlerinde bulunan okullarda ise eğitime devam edileceği, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin ise bir gün izinli sayılacağı ifade edildi.

ARTVİN

Artvin merkez, Borçka, Murgul, Hopa, Arhavi ve Kemalpaşa ilçelerinde buzlanma ve kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 24 Aralık Cuma günü olmak üzere Artvin' merkez, Borçka, Murgul, Hopa, Arhavi ve Kemalpaşa ilçelerinde buzlanma ve kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi. Öte yandan Artvin’de kar yağışı nedeniyle Çarşamba ve Perşembe günleri de eğitime ara verilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...