Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ocak 2022 07:09

Yarıyıl tatili uzayacak mı? Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatiline ilişkin açıklamalarda bulundu. Yarıyıl tatilinin bir hafta erkene çekilmesi ve uzatılması ihtimalinin bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Özer, yarıyıl tatilini öne alma ya da uzatma planlarının olmadığını söyledi.

Yarıyıl tatili uzayacak mı? Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı
sömestr,yarıyıl tatili,okul,eğitim,mahmut özer

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı bir TV programında yarıyıl tatiline ilişkin açıklamalarda bulundu. Yarıyıl tatilinin bir hafta uzatılması ve erkene çekilmesi ihtimalinin olup olmadığı sorusuna Milli Eğitim Bakanı Özer, “Yarıyıl tatilini öne alma ya da uzatma planımız yok” dedi.

Bakan Özer’in açıklamalarından öne çıkanlar:

SÖMESTR TATİLİ UZATILACAK MI?

 “Şu an için yarıyıl tatilini bir hafta öne almak veya bir hafta sonuna ilave etmekle ilgili herhangi bir planlamamız yok. Sadece süreci yakından takip ediyoruz. Eğer gerekirse bu tedbiri alabiliriz. Şu andaki elimizdeki veriler, yüz yüze eğitime ara vermeyi veya 1 hafta tatili öne getirmeyi gerektirmiyor.”

YÜZ YÜZE EĞİTİME DEVAM

Bakan Özer, Covid-19 nedeniyle kapanan sınıf sayılarına dikkati çekti. Omicron varyantı olmadan bu sayının 10 binlere çıktığını gördüklerini vurgulayan Bakan Özer, "71 bine yakın okulumuzda tüm sınıfları kapatılmış olan hiçbir okulumuz bulunmamaktadır, Omicron'un bu hızlı yayılımına rağmen. Şu andaki verimiz bu ama bunlar haftaya değişir, bakarız, değerlendiririz. Sağlık Bakanlığımızla istişare ederiz Sağlık Bilim Kurulu ile istişare ederiz, buna göre yeni planlamalar yapabiliriz ama şu an için üzgünüm, eğer birileri tatil bekliyorsa yüz yüze eğitime devam ediyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...