Tgrt Haber
27 Ocak 2022 15:30

Yarıyıl tatili uzatılacak mı? Bakan Özer’den net cevap

Milyonlarca öğrencinin ve velinin merakla beklediği yarıyıl tatilinin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer net cevap verdi. Bakan Özer en çok sorulan sorunun bu olduğunu belirterek, “Neden herhangi bir kapanma olacağı zaman ilk başlanacak yerler okullardır? Neden kafeler, restoranlar, AVM’ler değil” ifadelerini kullandı.

Yarıyıl tatili uzatılacak mı? Bakan Özer’den net cevap
Yarıyıl tatili,yüz yüze eğitim,,bakan özer,

Koronavirüs salgını gölgesinde milyonlarca öğrencinin yüz yüze eğitimi devam ediyor. İlk olarak Güney Afrika’da ortaya çıkan koronavirüsün Omicron varyantı Türkiye’de de etkisini arttırdı. Günlük vaka sayısının 70 binleri aştığı Türkiye’de hastaya yatış oranında ise kayda değer bir artış yaşanmadı.

15 TATİL NE ZAMAN SONA ERİYOR?

Koronavirüs gölgesinde geçen eğitim öğretimde yüz yüze eğitim 21 Ocak tarihinde yarıyıl tatiline girdi. 6 Şubat’a kadar devam edecek tatilde ikinci ara tatil 11-15 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 2021-2022 eğitim öğretim yılı 17 Haziran’da sona erecek. 

BAKAN ÖZER’DEN NET CEVAP

Okulların yüz yüze eğitime açık kalması için salgının sıfırlanmasına tahammülleri olmadığını ifade ettiğine işaret eden Bakan Özer, okulların da ilk açılması ve en son kapatılması gereken yerler olduğunu vurguladığını aktardı. Okulların açık kalmasının bir eğitim meselesi değil bir milli güvenlik meselesi olduğunu vurguladığını anlatan Özer, şunları söyledi:

“ÇOCUKLAR BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE RİAYET ETTİ”

"Allah'a şükür 6 Eylül'de başlamış olduğumuz birinci dönem serüvenimizi hiç kesintiye uğratmadan haftada 5 gün tüm eğitim kademelerinde başarılı şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Burada okullarını özleyen öğrencilerimizin bu süreci başarılı bir şekilde yönetmemize elbette çok büyük katkısı oldu. O çocuklarımız maskeye, mesafeye, hijyene inanılmaz derecede, beklentilerimizin çok ötesinde riayet ettiler. Bu çocuklarımızın okul ortamına arkadaşlarını, öğretmenlerini ne kadar özlediklerini gösterdi.

“NEDEN BAŞKA YERLER DEĞİL DE OKULLAR”

Öğretmenlerimizi hem bu süreçteki maske ile büyük zorluklarla eğitimi sürdürme kararlılığından dolayı hem de aşılanmayla hem kendi sağlıklarını hem okulların yüz yüze eğitime devam etmesindeki umudu, güvenilirliği artırarak toplumda örneklik teşkil ettikleri için hem şahsım hem Milli Eğitim Bakanlığı adına kutluyorum, teşekkür ediyorum. İnşallah bu iki haftalık yarı yıl tatilinden sonra da aynı kararlılıkla yüz yüze eğitime devam edeceğiz. En sık sorulan sorular, hep acaba tatil uzayacak mı? Ben de o soruyu soranlara şöyle cevap vermek istiyorum. Neden herhangi bir kapanma olacağı zaman ilk başlanacak yerler okullardır? Neden kafeler, restoranlar, AVM’ler değildir?

Yarıyıl tatili uzatılacak mı? Bakan Özer’den net cevap

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...