Tgrt Haber
27 Ocak 2022 17:04

Yarıyıl tatilinden sonra yüz yüze eğitim olacak mı? Yarıyıl tatili ne zaman bitecek, okullar ne zaman açılacak?

Sömestr tatili ne zaman bitecek? Yarıyıl tatilinden sonra yüz yüze eğitim olacak mı? yarıyıl tatilinde yurdun genelinde kar yağışının etkili olması en çok çocukların yüzünü güldürdü. Bu hafta başlayan yarıyıl tatiline kar sevincinin de eklenmesi çocuklarda bayram havası oluştururken tatilin uzayıp uzamayacağı ise merak ediliyor. Tatil sonrasında eğitimin olup olmayacağı merak edilirken tatilin uzaması ihtimali araştırılıyor. Peki yarıyıl tatili ne zaman bitecek? Okullar ne zaman açılacak? İşte detaylar…

Yarıyıl tatilinden sonra yüz yüze eğitim olacak mı? Yarıyıl tatili ne zaman bitecek, okullar ne zaman açılacak?
yarıyıl tatili,eğitim,okul,sömestr,yüz yüze eğitim,Milli Eğitim Bakanı,Mahmut Özer

İlkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrenciler için bu hafta başında başlayan yarıyıl tatiline kar yağışı da eklenince öğrenciler tam manasıyla kar tatilinin keyfini çıkarıyor. Kar yağışlarının yurdun her tarafında etkili olmasıyla ve omicron salgınının hızla yayılmasıyla birlikte okulların açılıp açılmayacağı merak ediliyor. Tatil öncesi vaka sayılarının artmasıyla yüz yüze eğitim yerine online eğitim yapılacağı iddia edilmiş ancak okullarda yüz yüze eğitim tamamlanmıştı. Öğrenciler, yarıyıl tatili sonrasında yüz yüze eğitim olup olmayacağını öğrenmek istiyor. Binlerce öğrenciyi ve velileri ilgilendiren yarıyıl tatili ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tatil sonrası yüz yüze eğitim ile ilgili açıklamada bulundu. Peki, Yarıyıl tatilinden sonra yüz yüze eğitim olacak mı? Yarıyıl tatili ne zaman bitecek, okullar ne zaman açılacak? İşte Mahmut Özer’in tatil ile ilgili net açıklamaları…

YARIYIL TATİLİNDEN SONRA YÜZ YÜZE EĞİTİM OLACAK MI?

Salgının hızla yayılmasının ardından eğitimin online olacağı iddia edilmişti ancak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu iddiaları net bir şekilde cevap vererek eğitimin yüz yüze devam edeceğini ısrarla söylemişti. Yarıyıl tatilinde ise şiddetli kar yağışı nedeniyle ülke genelinde birçok kurum tatil vermek zorunda kaldı ve hayat adeta felç oldu.

Yarıyıl tatilinden sonra yüz yüze eğitim olacak mı? Yarıyıl tatili ne zaman bitecek, okullar ne zaman açılacak?

Yaşanan bu kötü hava koşulları sonrasında akıllara "Yarıyıl tatili sonrasında eğitim yüz yüze olacak mı?" sorusu geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitim ile ilgili şunları söyledi; "İnşallah bu iki haftalık yarıyıl tatilinden sonra da aynı kararlıkla yüz yüze eğitime devam edeceğiz. En sık sorulan sorular, 'Acaba tatil uzayacak mı?' Ben de o soruyu soranlara şöyle cevap vermek istiyorum. Neden herhangi bir kapanma olacağı zaman ilk başlanılacak yerler okullardır? Neden kafeler, restoranlar, AVM'ler değildir? Bizler eğer 21'inci yüzyılda iddialı bir ülke olmak istiyorsak, bölgesinde ve dünyada üretimiyle toplumsal barışıyla, demokrasi kültürüyle örnek teşkil eden bir ülke olmak istiyorsak beşeri sermayemize sürekli yatırım yapmak zorundayız. Eğitimde fırsat eşitliğini sürekli yükseltmek zorundayız."

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN BİTECEK? OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Yarıyıl tatiline giren öğrenciler ve veliler için en çok merak edilen konular arasında okulların ne zaman açılacağı sorusu geliyor. Peki Yarıyıl tatili ne zaman bitecek, okullar ne zaman açılacak?

Yarıyıl tatilinden sonra yüz yüze eğitim olacak mı? Yarıyıl tatili ne zaman bitecek, okullar ne zaman açılacak?

Yarıyıl tatilinin 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanmasının ardından öğrenci ve öğretmenler 7 Şubat Pazartesi günü yeniden okullarda olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...