Tgrt Haber
05 Ağustos 2022 06:31 - Güncelleme : 05 Ağustos 2022 07:18

KPSS’de gözler Ekim ayına çevrildi! Öğrencilerin kafasında soru işareti kaldı

Soru sızıntısı iddiası sonrasında iptal edilen KPSS’de gözler yapılacak yeni sınava çevrildi. Yeni KPSS’nin ekim ayında yapılacağı öğrenilirken herhangi bir ilave ücret talep edilmeyeceği öğrenildi. Ancak sınava giren veya girmek isteyen gençlerin akıllarında kalan bazı sorular ise cevapsız kaldı. 

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
KPSS’de gözler Ekim ayına çevrildi! Öğrencilerin kafasında soru işareti kaldı
kpss,sınav,ösym

KPSS sorularının sızdırıldığı iddiaları Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Sosyal medyadan yükselen tepkiler sonrası siyasilerden peş peşe açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat el attığı olay sonrasında Halis Aygün ÖSYM Başkanlığı görevinden alındı ve yerine Prof.Dr. Bayram Ali Ersoy getirildi.

YENİ KPSS TAKVİMİ 17 EYLÜL’DE

Yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy kameraların karşısına geçti ve tartışmalara konu olan 31 Temmuz’da yapılan KPSS oturumlarını iptal etti. Ersoy ayrıca 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan oturumların ertelendiğini duyurdu. Yeni KPSS takvimi ise 17 Eylül’de başlayacak ve sınava girecek adaylardan herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

GÖZLER EKİM AYINA ÇEVRİLDİ

Yapılan açıklama sonrasında yeni KPSS’nin ekim ayında yapılabileceği öğrenildi.

MEB NEDEN SESSİZ KALDI?

KPSS sonrası sosyal medyada ‘MEB neden sessiz’ paylaşımları yapıldı. . Kanun’a göre ÖSYM üzerinde denetleme yetkisi YÖK’e ait. MEB’in böyle bir yetkisi yok. Millî Eğitim Bakanı, YÖK Başkanı’nın disiplin süreçlerinde oluşturulacak komisyona başkanlık eder. İddia onunla alakalı ise devreye girer. Ayrıca YÖK Denetleme Kurulu, YÖK Başkanı hariç diğer kurum üyelerini ve ilgili kuruluşları denetler. YÖK Başkanı’nı denetlemesini ise bakan yapar. Bu denetleme ise doğrudan bir denetleme olmayıp soruşturma süreçlerinde kurulan komisyonlara başkanlık etme şeklinde.

3 SORU CEVAP BEKLİYOR

Öğrenciler iptal edilen KPSS sonrasında kafalarında bazı soru işaretleri kaldı. Yeni başvuru alınıp alınmayacağı merak eden öğrenciler ayrıca adres değişikliğinin söz konusu olup olmayacağını ise yetkililerden öğrenmek istiyor. Son olarak askere gidenlerin durumu ise ne olacak bu soru da cevapsız bir şekilde duruyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...