Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Mart 2016 09:28

YGS sınavına girecek olanlar dikkat!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Malatya İl Sınav Koordinatörlüğü, hafta sonu gerçekleştirilecek YGS sınavına girecek öğrencileri uyardı.

YGS sınavına girecek olanlar dikkat!
ygs, ygs sınavı, ösym, ygs adayları,

ÖSYM Malatya İl Sınav Koordinatörlüğü, YGS sınavına girecek öğrencileri uyardı. Konuyla ilgili koordinatörlükten yapılan yazılı açıklamada, sınava girecek adayların trafik yoğunluğuna sebep olmaması için sınava gireceği binaya giderken toplu taşıma araçlarını kullanmaları, sınav binası girişinde yığılmaya yol açılmaması için çanta, cüzdan ve benzeri eşyalarını sınava gireceği binalara getirmemeleri gerektiği belirtildi. Açıklamada, “Sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az bir saat önce binanın önünde bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir. Ayrıca sınav günü Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait toplu taşıma araçları saat 07.00 ile 14.00 saatleri arasında Sınav Giriş Belgesini gösteren adaylara ücretsiz olacaktır. T.C. Nüfus Cüzdanını kaybeden adaylar için Nüfus Dairesi sınav günü 07.00 ile 10.15 saatleri arası açık olacaktır.  Sınav Giriş Belgesi ve vesikalık fotoğraf ile başvuran adaylar T.C. Nüfus Cüzdanını çıkartabileceklerdir. Adayların, sınav salonuna girebilmeleri için yanlarında bulundurmaları gereken belgeler Sınava Giriş Belgesi ve 2. maddede belirtilen kimlik belgeleridir. Bu iki belgeyi yanında bulundurmayan adaylar ÖSYM Başkanlığının Sınav Uygulamalarına İlişkin Güvenlik Tedbirleri gereğince kesinlikle sınav salonuna alınamayacağından, adayların bu belgeleri yanında bulundurmaları gerekmektedir. Sınava Giriş Belgesini, aday https://ais.osym.gov.tr internet adresinden kendi T.C. Kimlik Numarası ve şifresini kullanarak edinir. Belge renkli olabileceği gibi siyah beyaz da olabilir” ifadeleri kullandı.
 
ÖSYM sınavlarında adaylar için geçerli olan kimlik belgeleri hakkında da bilgiler verildi. Açıklamanın devamında, “T.C. Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı: T.C. Nüfus Cüzdanında, T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf bulunmalı ve fotoğrafın üzerinde soğuk damga basılı olmalıdır. T.C. Nüfus Cüzdanı elle veya daktilo ile sonradan doldurulmuş olmamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı üzerinde adayın fotoğrafı, T.C. Kimlik Numarası bulunun çipli karttır. Bir istisna olmak üzere, yaşları nedeniyle T.C. Nüfus Cüzdanında/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartında fotoğraf olmayan Askeri Lise Sınavı (ALS) adayları bu uygulamanın dışında tutulacaktır. Pasaport: Pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı: “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Nüfus Kayıt Dairesi Müdürü imzası taşıyan fotoğraflı, on (10) haneli Kimlik numarası bulunan çipli veya kırmızı renkli çizgilere sahip adayın adı ve soyadı bulunan tamamen daktilo ile yazılmış kişiye özel Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı. Askeri Kimlik Belgesi: Askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.) Pembe/Mavi Kart: Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe (403 sayılı kanunun 29 uncu Maddesi kapsamında, 5203 sayılı kanunla yapılan değişiklik), Mavi (5901 sayılı kanunun 6304 sayılı kanunla değiştirilmiş 28. maddesi) Bu kimlik belgeleri sınava giriş için geçerli olan ve tanımlanmış yegane belge olarak kabul edilir. Bunların dışındaki belgeler (sürücü belgesi,  mesleki kimlik kartları vb. belgeler) sınava giriş için geçerli belge olarak kabul edilmez” ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...