Tgrt Haber
25 Mart 2014 12:30

YGS soruları sızdırıldı mı

YGS sorularının sızdırıldığı iddiasına ÖSYM'den 'şok' yanıt.

YGS soruları sızdırıldı mı
2014 ygs,sorular,sızıdırlma,ygs soruları,iddia,ösym,

YGS sorularını sonraki sınavlarda kullanmak için açıklamayan ÖSYM, dershane öğretmenlerinin sınava girerek sızdırdı iddialarına şu açıklamayı yaptı: Ne yapalım, hafiyelik mi yapalım?
ÖSYM’nin üniversiteye geçişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) ardından ilk kez soruların tamamını yayımlamaması, dershaneleri harekete geçirdi. Türkiye’de çok sayıda dershanenin branş öğretmenlerini sınava soktuğu ve öğretmenler tarafından ezberlenen soruların sınavın ardından öğrencilere doğru cevaplarıyla birlikte dağıtıldığı iddia edildi. Soruları sonraki sınavlarda kullanmak için açıklamadığını bildiren ÖSYM yetkilileri ise konuyla ilgili, “Süreçte bir anormallik görmüyoruz. Dershaneler öğretmenlerini sınava sokmuş olabilir. Forum sitelerinde de adaylar soruları paylaşmış olabilir. Sorular dışarı sızmış mı diye hafiyelik mi yapmamız bekleniyor?” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...