Tgrt Haber
10 Ağustos 2021 17:56

YKS baraj puanı kaç oldu 2021? YKS baraj puanı düştü mü?

YÖK, ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı'yla toplantı gerçekleştirdi. Toplantının önemli konusu, YKS baraj puanının düşürülmesi ile ilgili oldu. Peki, TYT baraj puanı kaç oldu 2021? AYT baraj puanı kaç oldu 2021?

YKS baraj puanı kaç oldu 2021? YKS baraj puanı düştü mü?
yks baraj puanı kaç 2021,,yks baraj puanı düştü mü,,tyt baraj puanı,,ayt baraj puanı,

YÖK sundu, Cumhurbaşkanı Erdoğan kabul etti. Geçtiğimiz gün MHP lideri Devlet Bahçeli salgın dönemi nedeniyle baraj puanının aşağı çekilmesi yönünde çalışmaların yapılmasını talep etmişti. Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) gelen bilgiye göre, YÖK’ün yeni Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar göreve geldiği gibi YKS üzerine çalışmalara başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen talimatla bu çalışmalar hız kazandı. YÖK, ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı'yla ortak çalışmalar ve toplantılar yaparak ortaya çıkan kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklenen açıklama geldi.

TYT AYT BARAJ PUANI KAÇ OLDU 2021?

Kontenjanların ve YKS puanlarının açıklanmasının ardından barajı geçemeyen aday sayısının geçen yıla göre çok sayıda olduğu görüldü. Dolayısıyla kontenjanların boşta kalması durumunu ortaya çıktı.

MHP lideri Devlet Bahçeli ise geçtiğimiz gün konuyla ilgli olarak salgın dönemini göz önüne alarak Temel Yeterlilik Testi (TYT) baraj puanın 140'a, Alan Yeterlilik Testi (AYT) baraj puanın da 160'a çekilmesi teklif etmişti. YÖK, ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı’yla yapılan toplantıların ardından YKS'de barajın düşürülmesi konusunda çalışmalar sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da onayından geçen çalışma sonuçlandı.

YKS baraj puanı kaç oldu 2021? YKS baraj puanı düştü mü?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...