Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Temmuz 2019 17:32

YKS birincisinin tercihi ve hedefi belli

YKS eşit ağırlık puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Cuma Taş, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde okumak ve diplomat olmak istediğini söyledi.

YKS birincisinin tercihi ve hedefi belli
yks,birinci,eşit ağırlık,diplomat,500 tam puan

Yükseköğretim Kurumları Sınavı eşit ağırlık puan türünde 500 tam puan alan Cuma Taş, Türkiye birincisi oldu. Cuma Taş, "Yıllardır hayalim, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde okumak. Oradan mezun olunca da devletin önemli kademelerinde çalışmak, diplomat olmak istiyorum" dedi.

"ÇOK ÇALIŞMAK HER ZAMAN BAŞARI GETİRMİYOR"

YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi'ndeki tüm sorulara doğru cevap vererek EA puan türünde 500 tam puan alan Ankara Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Cuma Taş, Türkiye birinciliğini elde etti.

Taş, sınava düzenli ve planlı çalışarak hazırlandığını belirterek, "Çok çalışmak her zaman başarı getirmiyor. Benim başarımın arkasındaki en önemli etken doğru şekilde, planlı çalışmak oldu" dedi.

Sınava hazırlanırken sosyal aktivitelere de vakit ayırdığını ifade eden Taş, "Sınava hazırlanırken yoğun çalışmak insanı bunaltıyor. Bu yüzden insan dinlenmeye ihtiyaç duyuyor. Ben boş zamanlarımda ailemle vakit geçirdim, arkadaşlarımla gezdim, okulda sosyal faaliyetlere katıldım" diye konuştu.

"DİPLOMAT OLMAK İSTİYORUM"

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) eşit ağırlık (EA) puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Cuma Taş, "Yıllardır hayalim, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde okumak. Oradan mezun olunca da devletin önemli kademelerinde çalışmak, diplomat olmak istiyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...