Tgrt Haber
10 Haziran 2021 11:31

YKS giriş belgesi sorgulama: YKS giriş belgesi nasıl alınır?

Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin YKS giriş belgeleri için heyecanlı bekleyişi sona erdi. ÖSYM’nin açıkladığı YKS sınav giriş belgelerine nereden, nasıl ulaşılacağı merak ediliyor. Üniversite sınavına girecek öğrenciler, “YKS giriş belgesi nereden, nasıl alınır 2021, YKS giriş belgesi sorgulama 2021” sorularına cevap arıyor. YKS 2021 giriş belgesine ilişin detayları derledik.

YKS giriş belgesi sorgulama: YKS giriş belgesi nasıl alınır?
Sınava giriş belgesi,YKS,üniversite sınavları,ÖSYM

Üniversite sınavlarına girecek öğrenciler, sınav binalarına girebilmek için “Sınava Giriş Belgesi”ne ihtiyaç duyuyor. ÖSYM’nin uyguladığı YKS sınavı için beklenen açıklama geldi. YKS’ye girecek milyonlarca öğrencinin sınavlara girecekleri yerler belli oldu.

26-27 Haziran 2021 tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ÖSYM, “Sınava Giriş Belgesi Dökümünü” açıkladı.

Temel Yeterlilik Sınavı, 26 Haziran tarihinde, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınavları ise 27 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Üniversite sınavlarına girecek öğrenciler için sınava giriş belgesi ÖSYM’nin sitesinde sorgulamaya açıldı. Sınava giriş belgelerinde sınav tarihleri, başvuru tarihleri ve sonuç açıklama tarihleri yer alıyor. Peki, YKS giriş belgesi nasıl sorgulanır? YKS giriş belgesi nasıl alınır?

YKS GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Öğrencilerin sınava girecekleri yer bilgisini içeren Sınava Giriş Belgesi ÖSYM’nin internet sitesinden açıklandı. “Sınava Giriş Belgesi Dökümü” 10 Haziran 2021 tarihinde saat 09.00'dan itibaren erişime açıldı.

Adaylar, T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM sistemine giriş yaparak YKS sınav giriş belgelerine ulaşabilecek.

ÜNİVERSİTE SINAVLARI NE ZAMAN?

YKS 2021 üç oturumda gerçekleştirilecek. YKS 2021 tarihleri 26-27 Haziran 2021 olarak belirlendi.

Temel Yeterlilik Sınavı, 26 Haziran tarihinde, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınavları ise 27 Haziran tarihlerinde yapılacak.

2021-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına giremeyecek.

2020-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) için adaylar saat 15.30'dan sonra sınav binalarına kabul edilmeyecek.

YKS 2021 “Sınava Giriş Belgesi Dökümü” için BURAYA tıklayın.

YKS 2021 SINAVINDA DEĞİŞİKLİK

Geçtiğimiz yıl salgının eğitimi olumsuz yönde etkilemesi nedeniyle üniversite sınavlarında birtakım değişiklikler yapılmıştı.

Geçtiğimiz yıl salgın nedeniyle TYT sınav süresi 165 dakikaya çıkarılmıştı. 2021 yılı için ÖSYM’nin yayımladığı sınav kılavuzuna göre TYT sınav süresi 135 dakika olarak değiştirildi.

Üniversite sınav süreleri şu şekilde;

Alan Yeterlilik Testi (AYT): 180 dakika

Temel Yeterlilik Testi (TYT): 135 dakika

Yabancı Dil Testi (YDT): 120 dakika

YKS 2021 BARAJ PUANLARI DEĞİŞTİ Mİ?

Geçtiğimiz yıl öğrencilerin tercih yapabilmesi için baraj puanı 170’e kadar çekilmişti. Ancak yine aynı açıklamada 170 baraj puanının sadece bu yıl geçerli olduğu belirtildi. Dolayısıyla 2021 yılında yapılacak YKS sınavında baraj puanı 180 olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...