Tgrt Haber
03 Haziran 2021 06:27

YKS tarihi değişecek mi? ÖSYM Başkanı Aygün’den açıklama

ÖSYM Başkanı Halis Aygün’den Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na sayılı günler kala önemli açıklamalar geldi. YKS tarihinde bir değişiklik olmayacağını söyleyen Aygün, adaylara, içerisinde dinlenme zamanları olan verimli bir çalışma planı önerdi. Aygün'ün velilere de bir uyarısı vardı.

YKS tarihi değişecek mi? ÖSYM Başkanı Aygün’den açıklama
2021 YKS,YKS 2021,ÖSYM,sınav,eğitim

Yükseköğretim Kurumları Sınavı tarihinde değişiklik olacak mı? Yüzbinlerce öğrencinin merak ettiği soruya ÖSYM Başkanı Halis Aygün cevap verdi. Aygün, 26-27 Haziran'da yapılacak YKS'nin tarihinde bir değişiklik olmayacağını söyledi.

YKS TARİHİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

"2021-YKS, sınav takvimimizde belirtildiği gibi 26-27 Haziran tarihlerinde üç oturumda gerçekleştirilecek. 26 Haziran cumartesi sabah oturumunda temel yeterlilik testi, 27 Haziran pazar sabah oturumunda alan yeterlilik testleri ve pazar öğleden sonraki oturumda yabancı dil testleri uygulanacak"

ÖĞRENCİLERE ÖNERİ VELİLERE UYARI

Aygün, YKS'ye hazırlanan adaylara da tavsiyelerde bulundu. Çok çalışmaktan ziyade verimli çalışmanın önemine vurgu yaptı. Boş zamanlarında öğrencilere kitap okumasını öneren ÖSYM Başkanı velilere de seslendi. Velilerden öğrencilere destek olmalarını isteyen Aygün, "Sizin değil evladınızın istekleri önemli" dedi.

VELİLER OKUL BAHÇESİNE ALINMAYACAK

Aygün, YKS'de alınacak virüs önlemleriyle ilgili de konuştu. Adaylara ve sınav görevlilerine bu yıl da maske ve dezenfektanlı ıslak mendil dağıtılacak. Dileyen adaylar kendi maske ve dezenfektanını yanında getirebilecek. Sınav binaları ve salonları sınavdan önce dezenfekte edilecek. Yığılmayı önlemek için okul bahçelerine veliler alınmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...