Tgrt Haber
05 Ağustos 2021 12:49

YKS tercihleri ne zaman bitecek? YKS tercih kılavuzu 2021

Üniversitelerde eğitim görmek isteyen öğrenciler için YKS tercih süreci başladı. Peki, YKS tercih süresi uzatıldı mı, YKS tercihleri nereden, nasıl yapılır?

YKS tercihleri ne zaman bitecek? YKS tercih kılavuzu 2021
yks tercih sonuçları,,yks tercih ne zaman 2021,,yks tercih kılavuzu 2021,

Üniversite okuma heyecanı yaşayan adaylar, YKS puanlarına ve başarı sıralarına göre tercihlerini yapacak. YKS tercih ekranı bugün itibariyle adayların erişimine açıldı. YKS tercih sürecinin başlamasıyla adaylar, YKS tercih kılavuzunu ve tercih süreci için son günün ne zaman olduğunu araştırıyor.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

YKS tercih işlemleri için tarihler 5 – 13 Ağustos arası olarak belirlenmişti. Ancak yapılan son değişiklikle beraber YKS tercih süresi uzatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi Twitter hesabından YKS tercihleri ile ilgili yaptığı paylaşımda, ülkemizde meydana gelen yangın ve sel felaketleri sebebiyle, 5-13 Ağustos olarak belirlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2021 tercih tarihlerini uzatma kararı aldıklarını belirtti. Yapılan değişiklikle birlikte öğrenci kardeşlerimizin 5 Ağustos’tan 20 Ağustos saat 23:59’a kadar üniversite tercihlerini yapabileceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında, “Her bir kardeşime hayırlı bir tercih dönemi ve başarılı bir üniversite hayatı diliyorum.'' ifadelerini kullandı.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2021?

YKS tercih süresinin uzatılmasıyla adaylar, tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi araştırmaya başladı. YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

YKS tercihleri ne zaman bitecek? YKS tercih kılavuzu 2021

YKS tercih sonuçları sorgulamak için tıklayın.

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR 2021?

YKS tercihleri ÖSYM’nin sitesinden yapılacak. 24 adet tercih hakkı bulunan adaylar, 20 Ağustos’a kadar tercihlerini tamamlamaları gerekiyor. Adaylar tercihlerini internet sitesinden bireysel olarak gerçekleştirecek. İnternet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacak olan adaylar, bunun dışında tercih bildiriminde bulunamayacaktır (posta, fax, elektronik posta vb.).

YKS tercih kılavuzu için tıklayın.

ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

Adayların Tablo-3'teki ön lisans, Tablo-4'teki lisans programlarına göre;

- TYT ve/veya SAY, SÖZ, EA, DİL yerleştirme puanları,

- Yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri,

- Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirme işlemleri yapılacak. Yerleştirme işlemlerinde bu kılavuz ile 2021-YKS Kılavuzunda yer alan kurallar geçerli sayılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...