Tgrt Haber
20 Ağustos 2021 06:22

YKS tercihlerinde ‘son gün’ tuzağına düşmeyin

YKS tercih süresi bugün 23.59’da bitiyor. Uzmanlar “Adaylar son gün diye acele ve kararsızlık duygularına kapılıp hatalı tercih ile kariyerlerini riske atmasın” diye uyarıyor.

YKS tercihlerinde ‘son gün’ tuzağına düşmeyin
üniversite,üniversite tercihleri,YKS tercih,YKS

Üniversite adaylarının tercihlerini yapma süreleri bugün saat 23.59’da sona eriyor. Bu süreçte adaylar en az üniversite sınavında olduğu kadar stres yaşayabiliyor. Tercihlerine karar veremeyen adaylar ise tercih işlemlerini son güne bırakıyor. Bu adaylara önerilerde bulunan Psikolog Saime Serpil Özgül şunları söyledi: Henüz tercihlerini yapmamış olan öğrenciler, kararlarına dikkatsizlik ve kararsızlık duyguları eşlik edeceğinden yanlış ve hatalı tercihler yapmama adına daha dikkatli olmalı. Adaylar geçmişe değil geleceğe odaklanarak, eğer gerekli performansı gösteremediğini düşünüyor ise bir sene daha hazırlanarak pişmanlık ve olumsuzluk duygularına kapılmak yerine çözüm odaklı yaklaşmalı. Adaylar tercih ve ihtiyaçlarına temasta bulunmak yerine çevresel faktörleri dikkate aldıklarında hayatlarını genelinde pişmanlık duyguları yaşayacaklarını unutmamalı. Öğrenciler istemedikleri bölümü veya üniversiteyi seçtiklerinde duygu durum problemleri, kendini var edememe ve depresyon gibi psikolojik problemler yaşayabilirler.

Uzmanlar tercih yapan adaylara da son bir defa daha listelerine göz gezdirilmesini öneriyor. Tercihlerden sonra ‘ilk ek tercih’ dönemi başlayacak ardından da baraj puanlarının düşürüldüğü bu yıla özgü ‘ilave ek’ yerleştirme dönemine geçilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...