Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Haziran 2022 17:41 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 17:44

YKS için geri sayım başladı: Sınava bir hafta kala uzmanlardan kritik uyarılar

Üniversite sınavına artık sayılı günler kaldı. 18-19 Haziran’da yapılacak sınavlara bu yıl rekor sayıda adayın girmesi bekleniyor. Peki, sınava bir hafta kala adaylar ne yapmalı, nelere dikkat etmeli? İşte YKS öncesi son virajda yapılması gerekenler…

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
YKS için geri sayım başladı: Sınava bir hafta kala uzmanlardan kritik uyarılar
YKS,üniversite sınavı,eğitim

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. Bu yıl üniversite sınavı için rekor sayıda başvuru alındı. 3 milyon 243 bin 425 aday 18-19 Haziran’da yapılacak sınavlarda iyi bir üniversitede eğitim alabilmek için ter dökecek.

Adaylar, 18 Haziran’da Temel Yeterlilik Testine (TYT), 19 Haziran’da Alan Yeterlilik Testleri ve YKS’nin 3. Oturumu olan Yabancı Dil Testi sınavına girecek. Yoğun bir tempoda geçen senenin kaderi bu iki günde belli olacak.

Üniversite adayları, deyim yerindeyse gecelerini gündüzlerine katarak günlerce çalıştılar. Çözmedikleri test sorusu girmedikleri deneme sınavı kalmadı. Peki, üniversite sınavına son 1 hafta kala öğrenciler ne yapmalı?

"SINAV YERLERİNİZİ KONTROL EDİN"

Öğrencilere sınav giriş belgelerinin çıktısını alıp güvenli bir şekilde muhafaza etmelerini öneren Uzmanlar, “Yeni kimlikleriyle sınavdan bir saat önce orada olup sınav gününden birkaç gün önce de mutlaka okula gidip orada olup. Sırası sallanıyor mu bunlara bakmalarını öneriyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLER SON HAFTAYI NASIL GEÇİRMELİ?

Peki, öğrenciler sayılı günlerin kaldığı üniversite sınavı için çalışmalarına devam etmeli mi, yoksa sınav kaygılarından uzaklaşmak için sosyal hayatlarına mı önem vermeli? sorusuna ise “Bu öğrenciye göre verilecek bir cevap” diyen Rehber Öğretmeni Hilal Doğan, “Öğrenci kendisini ufak tekrarlar yaparak daha rahat hissedecekse evet öğrenci bunu yapmalı. Ama öğrenci hocam ben son gün çalışırsam konuları karıştırırım diyorsa onu artık tatile alabiliriz” dedi.

Sınav anında adaylar bazen duygularını kontrol etmekte zorlanabiliyor. Peki, stres, heyecan, endişe durumda uzmanların tavsiyeleri neler?

Sınav anında stres, heyecan, endişe gibi durumlarda duygularını kontrol etmekte zorlanabilen öğrencilere ise Doğan, şu tavsiyelerde bulundu: Kalemi kenara bırakıp derin bir nefes alıp bunun onun için asla dünyanın sonu olmadığını hatırlamasını istiyoruz. Gücün onlarda olduğunu unutmasınlar.

Öte yandan, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sınavın güven ve huzur içerisinde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla gereken önlemlerin alındığını açıkladı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...