Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Temmuz 2015 01:53

YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan 'tercih uyarısı'

Üniversite adayları için kritik dönem başladı. 2 milyona yakın aday 6-14 Temmuz tarihleri arasında tercihlerini yapacak.

YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan 'tercih uyarısı'
yök, yök başkanı, tercih,

YÖK Başkanı Yekta Saraç, öğrencilere "bilinçli üniversite tercihi" uyarısında bulundu.Saraç, "Öğrenciler kendilerine söyleneni değil, heyecan duydukları programlara kaydolmalı" dedi.Temel bilimleri tercih edecek ilk 25 bindeki öğrencilere aylık 2 bin liraya kadar burs verileceğini hatırlatan Saraç, bu yıl temel bilimler, öğretmenlik ve tıp kontenjanlarında yapılan değişikliklerin nedenlerini anlattı:"İhtiyaç duyulan öğretmenlik alanlarında tedrici bir artırıma gidildi. Eczacılık gibi zaten istihdam sıkıntısı olan alanlarda öğrenci sayısının artırılmasını doğru bulmuyoruz. Tıp alanında da üç beş yılda benzer bir sorun yaşamamak için dikkatli bir artırım yaptık."Saraç, bu yıl Türkiye'deki bütün üniversitelerde hukuk için ilk 150 bine, tıp için ilk 40 bine girme şartı aranacağını hatırlattı: "KKTC'deki üniversitelere ise bir yıllık geçiş süresi verdik. Ancak bu öğrenciler Türkiye'deki bir üniversiteye yatay geçiş yapmak istediğinde başarı sırası kuralı aranacak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...