Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Aralık 2021 16:03

YÖK Başkanı’ndan yüksek lisans ve doktora yapanlara destek

Zeytinburnu Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümü işbirliğinde kente yönelik bilgi üretimini teşvik etmek amacıyla düzenlenen Kent Çalışmaları Ödül Töreni'nde başarılı isimler ödüllerini aldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ödüllerin önemine vurgu yaparak, “Yüksek lisans ve doktora yapan sosyal birimlerde bu bakımdan tez yazan genç arkadaşlarımızın da ciddi bir desteği bugünden itibaren ve bundan sonra da verileceğini göstermektedir” dedi.

YÖK Başkanı’ndan yüksek lisans ve doktora yapanlara destek
yök,

Zeytinburnu Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümü işbirliğinde düzenlenen Kent Çalışmaları projesinin ödül töreni, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Ödül törenine Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Yükseköğrenim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Erol Özvar ve çok sayıda davetli katıldı. Gecede, makale, doktora tezi, kitap ve jüri özel ödülü olmak üzere 4 ayrı kategoride kazanan isimler ödüllerini kavuştu.

200 ESER BAŞVURU YAPTI

Ödül töreninde konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Zeytinburnu Belediyemizce düzenlenen Kent Çalışmaları Ödül Töreni'nin ilkindeyiz. Bu çalışma üniversitelerle belediyeler arasında bir işbirliği teşvik sağlamak üzere tasarlandı. Bu yarışmada dört kategoride ödül verilecek. İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümü işbirliğiyle hazırlandı. Yaklaşık bir yıl önce dijital olarak duyuruldu. Bütün süreçleri dijital olarak tamamlandı. 190 sayıda eser yarışmaya başvurdu. Kitap, makale, doktora ve jüri özel ödülü verilecek bu akşam. Çok kıymetli üniversite hocalarımız jüride görev aldılar. Bu akşam Yüksek Öğretim Kurulu Başkanımızın teşrifleriyle ödülleri vereceğiz” dedi.

YÖK Başkanı’ndan yüksek lisans ve doktora yapanlara destek

Yarışmaya 200 eserin başvuru yaptığını ifade eden Başkan Arısoy, “Başlangıç için çok iyi bir netice elde ettiğimizi düşünüyorum. Birbirinden değerli yaklaşık 200 eser başvuru yaptı. İnşallah bundan sonra da bu etkinliği düzenlemekte kararlıyız. Maksadımız akademik camiayı kent çalışmalarına yoğunlaşmalarını sağlamak ve görünür kılmak. Emeği geçen bütün hocalarımıza çok teşekkür ederim. Türkiye'nin 53 ilinden başvuru geldi. Yaklaşık 50 farklı üniversiteden mezun hocamız akademisyenler müracaat ettiler. Bundan sonraki kent çalışmaları için de teşvik edici olmasını diliyorum. Biz her yıl kent çalışmaları ödüllerini vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

YÖK BAŞKANI'NDAN ÇALIŞMALARA DESTEK

Törende konuşan Yükseköğrenim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Erol Özvar ise, "Bu tür organizasyonlar aslında; Türkiye'de ilmi faaliyetleri araştırmaları kaliteli, nitelikli yayınları teşvik etmek amacıyla, bu çalışmaları yapan öğretim elemanlarının öncelikle anmak hatırlamak toplumun cemiyetin basına çıkarmasıyla yapılıyor olması bu açıdan Yüksek Eğitim Kurulu'nu temsilen burada bulunmaktan dolayı fevkalade memnunum. Sorumlu olduğum sahaya yönelik Zeytinburnu Belediyesi Başkanlığı bu güzel organizasyona ev sahipliği yapmış olması çok önemli. Başta İstanbul Üniversitesi ve onun kıymetli seçkin bölümlerinden bir tanesi sosyoloji ve belki bununla beraber İstanbul'un diğer üniversitelerinde çalışan hocalarla birlikte Zeytinburnu Belediyesi’nin böyle bir organizasyonda işbirliği yapmış olmasıdır. Üniversitenin temel işlevlerinden bir tanesi toplumsal sorumluluk projeleri topluma yönelik hizmetleridir. Bu açıdan bakıldığında bu organizasyonda akademik ilim anlamında hizmet veren başta seçici kurul değerlendirme yapan hocalar hakem heyeti Zeytinburnu Belediyesi ile aslında bir sosyal sorumluluk projesine de imza atmış oluyorlar. Kent çalışmalarının ödüllendirilmesi bu açıdan aslında Türkiye'de sosyal birimlerin birleşimine katkı sağlayacağı teşvik edecek bu alanda yapılacak olan çalışmaları destekleyecek bir etkinlik ödüllerin nerede verildiğine bakıldığında bu aslında kendini bir açıdan gösteriyor. Sadece makale ve kitap değil aynı zamanda tezlerin takdir edilmesi ve ödüllendirilmesi aslında yüksek lisans ve doktora yapan sosyal birimlerde bu bakımdan tez yazan genç arkadaşlarımızın da ciddi bir desteği bugünden itibaren ve bundan sonra da verileceğini göstermektedir" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...