Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ocak 2019 10:36

YÖK ile İçişleri Bakanlığı ortak komisyon kuracak

YÖK, son dönemlerde üniversitelerde akademisyenlerin maruz kaldığı ve çoğu ölümle sonuçlanan şiddet olaylarına karşı eylem planı hazırlayacak. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Yapılan görüşme sonunda İçişleri Bakanlığı’nın temsilcilerinin de içerisinde yer alacağı ortak bir çalışma grubunun acil olarak kurulması kararlaştırıldı.

YÖK ile İçişleri Bakanlığı ortak komisyon kuracak
yök,içişleri,ortak komisyon,şiddet

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), son dönemlerde üniversitelerde akademisyenlerin maruz kaldığı ve çoğu ölümle sonuçlanan şiddet olaylarına karşı eylem planı hazırlayacak. YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, son olarak Çankaya Üniversitesi’nde görev yapan Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi tarafından odasında öldürülmesi olayı sonrasında, son dönemlerde üniversitelerde akademisyenlere yönelik yaşanan hadiseler üzerine YÖK Başkanlığı, bunların önlenmesine yönelik çalışma başlattı.

YÖK BAŞKANI SARAÇ, İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU İLE GÖRÜŞTÜ

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile üniversitelerdeki şiddet olaylarıyla ilgili bir görüşme gerçekleştirerek kendisinden bu olayların engellenmesi yönünde yapılacak çalışmalara katkı sağlamaları ve bu konuda Bakanlık olarak kendilerine destek olmalarını istedi. Bakan Soylu da YÖK Başkanı Saraç’a konuyla ilgili her türlü katkıyı sağlayacaklarını ifade etti.

ORTAK KOMİSYON KURULACAK

Yapılan görüşme sonunda İçişleri Bakanlığı’nın temsilcilerinin de içerisinde yer alacağı bir ortak çalışma grubunun acil olarak kurulması kararlaştırıldı. Bu ortak çalışma grubu, üniversite yerleşkeleri içerisinde yaşanan şiddet olaylarının artmasının nedenlerini araştırarak bu olaylara zemin oluşturan hususların ortadan kaldırılması ile kampüslerde ve kapalı eğitim alanlarındaki emniyetin artırılması dahil önleyici tedbirleri müzakere edip alınan kararları hayata geçirecek. Kurulacak bu çalışma grubu önümüzdeki günlerde faaliyete başlayacak. Alınacak tedbirlere ilişkin teklifler İçişleri Bakanı ile YÖK Başkanı’na sunulacak ve ardından uygulamaya konulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...