Tgrt Haber
30 Aralık 2021 07:28

Yüz yüze eğitimde son söz Erdoğan’da: Okullar kapanacak mı?

Covid-19’un Omicron varyantının hızla yayılması sebebiyle bazı üniversiteler online-uzaktan eğitime geçerken Milli Eğitim Bakanlığının gündeminde ise şu anda bir kapanma yok. Yüz yüze eğitimde gözler Kabine’den sonra açıklama yapacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi.

Yüz yüze eğitimde son söz Erdoğan’da: Okullar kapanacak mı?
yüz yüze eğitim,okullar kapanacak mı,online eğitim,uzaktan eğitim

Dünyada hızla yayılan Omicron varyantının Türkiye’de de görülmesinin ardından gözler eğitime çevrildi. “Salgının seyrine göre program bazında inisiyatif üniversitelerde” açıklamasıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yüz yüze veya online eğitim konusunda inisiyatifi üniversitelere bırakmıştı. Bazı üniversitelerden ‘çevrimiçi eğitim'e dönüş açıklaması gelmeye başladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) YÖK’ün verdiği inisiyatifi kullanarak yüz yüze yapılan derslerin damamında hibrit modeline geçti. 4 Ocak 2022’ye kadar derslerin çevrim içi yürütüleceğini açıklayan Boğaziçi Üniversitesi, talep doğrultusunda etkinliklerin ileri tarihe erteleneceğini açıkladı.

Acıbadem ve Işık üniversiteleri de derslerin online olarak yapılmasını kararlaştırırken Koç Üniversitesi, 7 Ocak 2022’ye kadar tıp ve hukuk fakültelerinde uygulamalı dersler hariç diğer bütün derslerin online yapılmasını kararlaştırdı.

SON SÖZÜ ERDOĞAN SÖYLEYECEK

 “En son kapatılacak yerler okullar” iradesini sürdüren Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) öğrenilen bilgiye göre ise şu anma bir kapanma söz konusu değil. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan son Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında okulların durumu da görüşüldü. Yüz yüze eğitimde gözler Kabine’den sonra açıklama yapacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi. Son sözü Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...