Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Haziran 2021 10:55

Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı 21 Haziran’dan 2 Temmuz’a kadar okullarda öğrencilerin ihtiyaçlarına göre etkinlikler gerçekleştirileceğini duyurdu. Bakan Ziya Selçuk da Eylül’de yüz yüze eğitime geçmeyi planladıklarını söyledi.

Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması
yüz yüze eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda düzenlenecek etkinliklerle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre öğrenciler 18 Haziran’da karnelerini alacak ancak okul etkinlikleri temmuz başına kadar sürecek.

OKULLARDA 2 TEMMUZ'A KADAR ETKİNLİK KARARI

Temel eğitim genel müdürlüğünce okullara gönderilen yazıda tüm eğitim kurumlarında öğrencilerin akademik, fiziksel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin planlanması istendi. Etkinliklerin tarihi ise 21 Haziran-2 Temmuz arası olarak belirlendi.

İki haftalık sürede ortaöğretim düzeyindeki tüm resmi ve özel okullarda sorumluluk ve mazeret sınavları tamamlanacak. Ayrıca destekleme ve yetiştirme kursları ile 12. sınıflara yönelik rehberlik faaliyetlerine devam edilecek. Etkinlikler planlanırken okulların imkânlarının yanında kurum ve kuruluşlarının destekleri de alınabilecek.

ÖĞRENCİLER EYLÜL'DE OKULA GİDEBİLİR

Diğer yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da eylül ayında yüz yüze eğitime geçmeyi istediklerini söyledi: Tüm hijyen koşullarını sağlayarak aşının bize kattığı güçle yeni eğitim öğretim yılına (eylül) tüm kademelerde tam zamanlı yüz yüze eğitimle başlamak istiyoruz.

Bakan Ziya Selçuk, öğrenci ve velilerinin topluma oranla koronavirüse yakalanma oranının yüzde 20 daha az olduğunu belirtti. Okullarda maske kuralının o tarihte halen geçerli olabileceğine dikkat çekti. Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda karar vereceklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...