Tgrt Haber
31 May 2021 20:44

Yüz yüze eğitim haftada 2 gün yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Yarın itibariyle ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi’den itibaren ise ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyoruz” dedi.

Yüz yüze eğitim haftada 2 gün yapılacak
eğitim,yüz yüze

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrasında normalleşme kararları alındı. Bu çerçevede alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan basın açıklamasında duyurdu. Üniversitelerde yüz yüze eğitimin 13 Eylül'de başlayacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan da açıklama geldi.  

OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN?

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada 1 Haziran'a kadar bazı kademeler hariç uzaktan eğitim olacağı duyurulmuştu. 1 Haziran'ın yaklaşması ile birlikte normalleşmede alınan kararlar duyuruldu. Alınan kararlar çerçevesinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklama yaptı. Selçuk  yaptığı açıklamada, "Yarın itibarıyla ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi itibarıyla ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda yüz yüze eğitime yarından itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlanacak.

KARNELERİN ALINACAĞI TARİH BELLİ OLDU

Türkiye genelinde öğrenciler, 2020-2021 eğitim öğretim yılı karnelerini 18 Haziran'da alabilecek; 2 Temmuz'a kadar okullardaki telafi programına isteğe bağlı olarak katılabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...