Tgrt Haber
04 Haziran 2021 10:45

Yüz yüze eğitim kaç gün yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, nüfusun yüzde 70 aşılanması halinde eylülde yüz yüz eğitime geçmek için hazırlıklılar yapıyor. Telafi eğitimleri yıl içine yayılarak geniş kapsamlı öğrenme sağlanacak. Yeni eğitim öğretim yılı ise eylülde başlayacak. İşte ayrıntılar.

Yüz yüze eğitim kaç gün yapılacak?
okullar ne zaman açılacak,,MEB,,pandemi,,sağlık,,eğitim,

Milli Eğitim Bakanlığı, 2021 ve 2022 Yılları Eğitim Öğretim döneminin eylül ayında başlayacağını açıkladı

Temmuz ayına kadar bütün öğretmenlerin aşılanacağı belirtiliyor. Bu kapsamda eylül ayına kadar 120 milyon doz aşının gelmesi ve nüfusun yüzde 70'inin aşılanması halinde yeni dönemde yüz yüze eğitim 5 gün yapılabilecek.

Telafi eğitimleri ise yıl içerisine yayılarak öğrenciye daha kapsamlı öğrenme olanağı sunulacak. Öğrenciler ayrıca içeriği daha fazla zenginleştirilecek. EBA’dan da yeni dönemde daha etkin yararlanacak

Aşı takviminde aksaklık olması durumunda yüz yüze eğitime tekrar haftada 2 gün ve kademeli olarak geçilecek.

“EYLÜLDE OKULLARI 5 GÜN AÇMAK İSTİYORUZ”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da konuyla ilgili açıklama yaptı. Öğrencilerin okulların açılması için çektikleri videoları kendisine gönderdiğini belirten Bakan Selçuk şunları söyledi:

 “Aşı ile beraber önümüzdeki aylarda bir rahatlama geldiğinde okulumuzda gerekirse eylül ilk haftası 5 gün açmak istiyoruz. Koşulların ne getireceğimi bilemediğin için hesabımı yara göre de kışa göre de yapıyoruz. Koşullar başka şekilde gelişirse ona da hazırlığız var”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...