Tgrt Haber
22 Kasım 2021 06:30

İlk tatil bitti: Yüz yüze eğitime devam

Bir haftalık ara tatil sona erdi. Ders zili tekrar çalıyor, yüz yüze eğitim kaldığı yerden devam ediyor.

İlk tatil bitti: Yüz yüze eğitime devam
eğitim,,yüz yüze eğitim,,koronavirüs,

Milyonlarca öğrenci ve öğretmen bugün okula dönüyor. 850 bin sınıftan sadece 66'sı karantina sebebiyle kapalı. Çift doz aşılı öğretmen oranı da yüzde 88'e ulaştı.

66 SINIF KAPALI OLACAK

Eğitimde bir haftalık ara tatil bitti. Öğrenciler bugün yine ders başı yapacak. Bu süreçte korona sebebiyle kapalı olan sınıfların karantina sürelerinin tamamlandığını belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer “22 Kasım itibarıyla 850 bin sınıftan sadece 66’sı kapalı olacak. Diğer bütün sınıflar yüz yüze eğitime devam edecek” dedi.

Bakan Özer, öğretmenlere yönelik aşı çalışmalarıyla ilgili de şunları söyledi: En az iki doz aşı olmuş öğretmen oranı yüzde 88’e çıktı. Aşı olmadan hastalığı geçirerek antikor oluşturmuş öğretmen oranı ise yüzde 5’ler civarında. Dolayısıyla, en az iki doz aşı olmuş ve aşı olmadan antikora sahip öğretmen oranımız yüzde 93’ler seviyesinde. Bu oran yaklaşık 1 milyon 116 bin öğretmenimize karşılık geliyor. Okulları açık tutmamızdaki en büyük avantajımız da bu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...