Tgrt Haber
24 Aralık 2021 08:57

Yüz yüze eğitime kar engeli: Birçok il ve ilçede okullar tatil

Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok il ve ilçede yüz yüze eğitime ara verildi. İşte 24 Aralık Cuma günü okulların tatil edildiği il ve ilçeler...

Yüz yüze eğitime kar engeli: Birçok il ve ilçede okullar tatil
kar,,tatil,,okul,,eğitim,

Yurdun çok sayıda bölgesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitim gerçekleştirilemiyor. 10 ilde  bazı ilçelerde eğitime ara verildi. İşte 24 Aralık Cuma günü kar nedeniyle okulların tatil edildiği il ve ilçeler...

VAN

Van'ın merkez üç ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşuları nedeniyle ilimiz merkez İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan okullar 1 gün tatil edilmiştir."

ARTVİN

Artvin merkez, Borçka, Murgul, Hopa, Arhavi ve Kemalpaşa ilçelerinde buzlanma ve kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 24 Aralık Cuma günü olmak üzere Artvin’ merkez, Borçka, Murgul, Hopa, Arhavi ve Kemalpaşa ilçelerinde buzlanma ve kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi. Öte yandan Artvin’de kar yağışı nedeniyle Çarşamba ve Perşembe günleri de eğitime ara verilmişti.

KASTAMONU

Kastamonu’nun Küre, İnebolu, Bozkurt, Abana ve Çatalzeytin ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün de ara verildi.

Kastamonu’da özellikle sahil bölgesinde kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda da aksaklıklar yaşanıyor. Bu kapsamda Kastamonu’nun Küre, İnebolu, Bozkurt, Abana ve Çatalzeytin ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle eğitime bugünde ara verildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Küre, İnebolu, Bozkurt, Abana ve Çatalzeytin ilçelerinde, iki gündür eğitim ve öğretime ara verilirken 24 Aralık Cuma günü olan bugün de ara verildiği öğrenildi.

GİRESUN

Giresun'un bazı ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle taşımalı ile köy okullarında eğitime 24 Aralık Cuma ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Çanakçı ilçesinin tamamında okulların bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

Keşap, Espiye, Yağlıdere, Tirebolu, Görele ve Eynesil ilçelerindeki köy okullarında eğitime bir gün ara verildiği belirtilen açıklamada, bu ilçelerin merkezlerinde bulunan okullarda ise eğitime devam edileceği, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin ise bir gün izinli sayılacağı ifade edildi.

Yüz yüze eğitime kar engeli: Birçok il ve ilçede okullar tatilYurdu etkisi altına alan kar yağılı nedeniyle bazı il ve ilçelerde yüz yüze eğitime ara verildi.

ORDU

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde kar yağışı dolayısıyla eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Mesudiye ilçesinde eğitim öğretime 24 Aralık Cuma günü bir gün süre ile ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, ilçedeki engelli ve hamile kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

BARTIN

Bartın Valiliğinde yapılan açıklamada, “Meteorolojik verilere göre kar yağışı sonrası bu gece ve sabah saatlerinde don ve buzlanma olayının ulaşımda aksamalara neden olabileceği değerlendirildiğinden ilimiz genelinde ’sadece taşımalı eğitim-öğretim kapsamındaki öğrencilerimiz için’ eğitim öğretime 24 Aralık 2021 Cuma günü 1 gün süreyle ara verilmiştir” denildi.

SİNOP

Sinop’ta kar yağışı dolayısıyla bazı ilçelerde okullar bir gün daha tatil edildi.

Sinop Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Etkisini sürdüren kar yağışının özellikle ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle Sinop Merkez, Erfelek, Ayancık ve Türkeli ilçelerimizde okullar 24 Aralık Cuma tarihinde eğitime ara verilmiştir. Ayrıca Dikmen ve Gerze ilçelerinde taşımalı eğitim gören öğrencilerimiz için eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir” denildi.

RİZE

Rize Valisi Kemal Çeber’in sosyal medyada öğrencilerle esprili sohbeti okuyanları gülümsetti. Öğrencilere ‘atmacalarım’ diye hitap eden Vali Çeber, "Eğitime cuma günü de ara vermeye tüm öğrencilerim atmacalarımla birlikte karar veriyorum” dedi.

Rize Valisi Kemal Çeber, Valilik Twitter hesabı üzerinden öğrencilerin kar tatili talebine yanıt verdi. Öğrencilere ‘atmacalarım’ diye seslenen Vali Çeber, bazı tweetleri örnek göstererek, ”Çok güzel ve geçerli mazeret mesajları va”’ ifadeleri kullanarak bir öğrencinin, “Valim biz okul tatil olur diye okul kıyafetlerimizi makineye attık onlar bu soğukta da kurumaz yarını da tatil yapsak” talebini paylaştı. Çeber açıklamalarının devamında ise 24 Aralık 2021 Cuma günü için okulun tatil olduğunu duyurdu.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez, Devrek, Kilimli, Çaycuma, Gökçebey ve Alaplı ilçelerinde yarın sadece taşımalı eğitime, Ereğli ilçesinde ise ilk ve orta dereceli tüm okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Kentte 3 gündür devam eden kar yağışı nedeniyle merkez, Kilimli, Çaycuma, Devrek, Gökçebey ve Alaplı ilçelerinde yarın sadece taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Ereğli ilçesinde ise ilk ve orta dereceli tüm okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Ayrıca engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacağı açıklandı.

TRABZON

Trabzon’da taşımalı eğitime kar yağışı sonrası oluşacak buzlanma ve don tehlikesi nedeniyle bir gün daha ara verildiği belirtildi.

Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada "Meteorolojik tahminlere göre ilimizin de içerisinde bulunduğu bölge genelinde 23-24-25 Aralık 2021 Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri kuvvetli, yer yer çok kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden tüm ilçelerimizde taşımalı eğitime 24 Aralık 2021 Cuma günü 1 gün süreyle ara verilmesine; engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına Valiliğimizce karar verilmiştir" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...