Tgrt Haber
12 Haziran 2021 19:14

Ziya Selçuk telafi eğitiminin ayrıntılarını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda telafi eğitiminin ayrıntılarını maddeler halinde duyurdu.

Ziya Selçuk telafi eğitiminin ayrıntılarını açıkladı
milli eğitim bakanı,,ziya selçuk,,telafi eğitimi,,karne,

Koronavirüs salgını nedeniyle milyonlarca öğrenci derslerine uzaktan eğitimle devam etti. Ancak uzaktan eğitimde yaşanan aksaklıklar sonrası derslerinden mahrum kalan öğrenciler için telafi eğitimi uygulanmasına karar verildi. Telafi eğitiminin ayrıntılarını ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı.

KARNELER NE ZAMAN ALINACAK?

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Ziya Selçuk, telafi eğitimine kimlerin katılacağını, nasıl yapılacağını, yaz tatilinde neler olacağını madde madde sıralayarak duyurdu.

Ziya Selçuk, 18 Haziran tarihinden itibaren e-Okul üzerinden öğrencilerin karnelerini görebileceklerini belirtti. 2 Temmuz Cuma gününden itibaren ise öğrenciler karnelerini eğitim gördükleri okullardan yüz yüze alabilecek.

TELAFİ EĞİTİMİ 5 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR

Telafi eğitimi programının 5 Temmuz Pazartesi günü başlayıp 31 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini açıklayan Bakan Selçuk, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilkokul öğrencilerimizi 'Arkadaş' kitabıyla buluşturacağız, merak etmesinler ödev değil. Öğrencilerimiz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve belediyelere bağlı tesis ve merkezlerden yararlanabilecekler. Nerelerde ne var ayrıca duyuracağız" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk; öğrenci, öğretmen ve velilere ilişkin örnek eğitim programının içerik ve materyallerine telafidebendevarim.meb.gov.tr sitesinde yayınlanacağını söyleyip, programa dahil olmak isteyen velilerin oturdukları bölgelerdeki il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile okul müdürlüklerine başvurabileceklerini dile getirdi.

Bakan Ziya Selçuk, akademik eksiklikler için öğretmenlerin Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının belirlediği kritik kazanımlar doğrultusunda öğrencilerin akademik gereksinim tespitini yapacağını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Bu program bir buçuk yıl sürecek. Destekleme programı için 1-8. sınıf öğrencilerimize çalışma kitapları, 1-4. sınıf öğrencilerimize tamamlayıcı çalışma yaprakları hazırladık. Eylül ayında çalışmla kitaplarını ücretiz dağıtacağız. Kovid-19 salgını koruma tedbirleri doğrultusunda gerekli önlemler alınarak eğitim faaliyetlerine katılacak tüm öğrenci, veli ve öğretmenler için HES kodu sorgulaması yapılacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...