Tgrt Haber
24 Aralık 2015 01:56

'Temel hedefimiz 2023 yılında işsizliği yüzde 5'e indirmek'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, '2023 yılında işsizlik oranının yüzde 5'e indirilmesini, istihdam oranının yüzde 55'e yükseltilmesini temel hedef olarak belirledik' dedi.

'Temel hedefimiz 2023 yılında işsizliği yüzde 5'e indirmek'
çalışma ve sosyal güvenlik bakanı, süleyman soylu, 11. Çalışma Meclisi Toplantısı,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "2023 yılında işsizlik oranının yüzde 5'e indirilmesini, istihdam oranının yüzde 55'e yükseltilmesini, tarım dışı sektörler için kayıt dışı istihdam oranının ise yüzde 15'in altına indirilmesini temel hedeflerimiz olarak belirledik" dedi.

Soylu, JW Marriott Otel'de düzenlenen 11. Çalışma Meclisi Toplantısı'nda, bir önceki Çalışma Meclisi Toplantısının 2013'de yapıldığını anımsatarak, o toplantıda toplu iş sözleşmeleri, asgari ücret, istihdam, kıdem tazminatı ve işsizlik sigortası fonları ile alt işverenlik gibi konuların görüşüldüğünü ve bir dizi kararların alındığını belirtti.

Bugünkü toplantıda, istihdam politikalarının ele alınacağını bildiren Soylu, Çalışma Meclisi'nin önemli bir sosyal diyalog mekanizması olduğunu söyledi.

"Kayıt dışı istihdamda hedef yüzde 15"

İş gücü piyasasının yapısal sorunlarının çözülmesinin, orta ve uzun vadede büyümenin istihdama katkısını arttırmak ve işsizlik sorununa kalıcı çözümler geliştirmek niteliğinin bulunduğuna dikkati çeken Soylu, şu bilgileri verdi:

"2023 yılında işsizlik oranının yüzde 5'e indirilmesini, istihdam oranının yüzde 55'e yükseltilmesini, tarım dışı sektörler için kayıt dışı istihdam oranının ise yüzde 15'in altına indirilmesini temel hedeflerimiz olarak belirledik. İşsizlik bugün özellikle 2008-2009'daki küresel kriz sonrasından küresel olarak ciddi bir sorun olarak karşımızda duruyor. Dış ticaret rakamlarında iyileşmeler olmasına rağmen istihdam rakamları tüm ülkelerde maalesef aynı hızda ilerleyemiyor. Yani işsizlik artarken hızlı, azalırken yavaş bir rakamsal büyüklük olarak ortada duruyor. Ülkemizde eylül 2015 itibariyle işsizlik oranı 10,3'tür. Bir önceki yıl bu rakam 10,5'ti. Kademe kademe aşağıya çekiliyor ama almamız gereken ciddi bir mesafe olduğunu biliyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...